Улазнице за утакмицу кошаркаша Партизана и Црвене звезде у седмом колу АБА лиге продаваће се од петка, а 1.000 карата моћи ће да купе и навијачи црвено-белих.


Партизан је у саопштењу апеловао на све учеснике да не дозволе било какве инциденте на утакмици, која се у недељу од 20 часова игра у „Штарк арени“.


"Први пут смо организатори дербија у „Арени“, а као авангарда и највећи бренд српске кошарке, годинама најгледајни клуб АБА лиге, у прилици смо да преласком у највећу дворану у региону, омогућимо већем броју наших навијача из Србије и окружења, делом и Црвене звезде, да присуствују утакмици, што пре није био изводљиво из безбедносних разлога", пишена клупском сајту.


Претходних година из безбедносних разлога за утакмице Партизана и Зведе карте су се продавале само навијачима домаће екипе, али су и навијачи гостију успевали да уђу у халу.


"Најватреније присталице два клуба размењивали су улазнице са ривалима, а уважавајући и њихове ставове, за дерби са обе навијачке стране, определили смо се да за навијаче Црвене звезде пустимо у продају контигент од 1.000 улазница, за сектор на источној страни нивоа 400, по цени од 700 динара. Продаја ових улазница одвијаће се преко Црвене звезде. Као домаћин дербија, Партизан неће никога условљавати неуношењем обележја клуба, као што су наши навијачи били условљавани у претходном периоду", навели су црно-бели.


Власници сезонских улазница за утакмице Партизана остаће на својим местима на нивоу 200, док ће се у слободној продаји наћи одређени контигент карата за преостала места у Арени, чији ће капацитет у складу са безбедносним процедурама бити умањен.


Партизан је навео да је, у маниру "правих српских домаћина и пословно и маркетиншки орјентисаних", у обавези да наставим пут великана који су водили најтрофејнији клуб, од Кићановића, преко Дивца и Даниловића, до Пековића, Берића и многих других и позвао је челнике Звезде на утакмицу.


"Партизан је угостио многе клубове и њихове челнике, па тако упућује и позив руководству Црвене звезде и ставља јој на располагање један ВИП бокс код сектора за њене присталице, дајући на тај начин пример како једини европски шампион из Србије, клуб са највише међународних, регионалних и националних трофеја, четири фајнал фора Евролиге, дочекује своје ривале", наводи се у саопштењу.


Улазнице се продају од петка у Тикетлајну, Булевар Милутина Миланковића 1, од 10 до 18 часова, као и у суботу на истом месту од 10 до 16 часова.


На дан утакмице карте ће се продавати на благајнама „Штарк арене“ од 14 сати до почетка меча.


Цена улазнице за трибину ниво 400 је 700 динара, за ниво 200 је 900, а за партер 1.400 динара. Карта стандард 2 је 1.100 динара, стандард 1 је 1.400, а супериор 2.000 динара. Место у ложи кошта 5.000 динара.


"Надамо се да ће комплетна јавност, навијачи, медији и АБА лига умети да вреднују наш гест, подрже га и допринесу да све протекне коректно и без неспортског навијања, да бољи победи на пакету, а гласнији на трибинама", наводи се у саопштењу Партизана.