Тренер кошаркаша Црвене звезде Андрија Гавриловић, пред меч 8. кола Евролиге против Асвела, изјавио је да је ово прилика да тим види где је у овом тренутку.

- Асвел одлично гура, без пораза је у француској лиги. Протекла недеља је била прилика да мало јаче тренирамо и подижемо форму и да се спремимо за блиска искљушења која нас очекују. Против Игокее се мало назире тај помак у форми. Биће испит против Асвела, физички врло моћне екипе. Биће занимљиво, да видимо где смо у овом тренутку - рекао је Гавриловић на конференцији за медије.

Он је истакао да је период без гостовања био прилика да се тим опорави да појача иннтензитет рада, што ће се, како каже ваљда видети на терену.

- Под знаком питања је Перпероглу, има дуготрајну повреду колена, која му некад доноси сметње у смислу отицања и бола. Дерик Браун се укључио у рад екипе, још није у оптималној форми, али ради на томе. Филип Човић почиње данас да ради са екипом, очекујемо да ће моћи да се прикључи. Давидовац осећа повремено бол у леђима, то стање се прати, мало је изгубио енергије и мало пао у форми, пратимо из дана у дан ситуацију, потребан нам је кад се добро осећа. Ради терапије, превентивне вежбе да то побољша. Са екипом је, видећемо колико ће моћи да помогне.

Звезда је ове сезоне лоше стартовала у АБА и Евролиги, иако је тим црвено-белих окарактерисан као најјачи у историји клуба.

- То може да се каже на крају сезоне... Најјача екипа се показује резултатима, то је једино мерило. Наши циљеви у оба такмичења нису се променили, без обзира на тежак почетак сезоне. Све је важно, свака утакмица, у АБА лиги ће то сигурно бити да се изборимо за плеј-оф, а у ЕЛ не можемо тако да прецизирамо те циљеве као у АБА. Утакмице иду једна за дургом, јачи противници у АБА, у тим периодима се види колико је екипа јединствена, спремна у форми. Следећи период за нас је један испит да видимо где се налазимо три недеље од промене тренера - закључио је Гавриловић.

Поводом појединих писања да КК Црвена звезда има случај пред БАТ-ом, саопштено је са београдски клуб нема ниједан случај, јер у супротном не би могао да игра у ЕЛ.

- Звезда нема ниједан случај пред БАТ трибуналом и није у било каквом процесу. Све гласине које су се појавиле су нетачне. Нема БАТ-а Дангубића, стигло нам је писмо генералног секретара, нема никакав процес. Без финансијског фер-плеја не можемо да играмо Евролигу, чисти смо, не постоји Дангубић случај - саопштено је.

Меч између кошаркаша Црвене звезде и Асвела игра се у петак од 19 сати у "Штарк арени".