ОДЛИЧАН залет су кошаркаши Партизана ухватили ка другој фази Еврокупа са скором 5-0 из првих пет утакмица. Међутим, пораз од Венеције на домаћем терену прошле недеље мало их је померио са правог пута. Прилику да се врате и дефинитивно осигурају место у топ 16 имају вечерас од 18.00, када ће у Бурси одмерити снаге са Тофашом. Црно-бели дочекују седмо коло први на табели групе Б са скором 5-1, док је турски тим трећи са 3-3.


- Они су екипа која игра код куће веома добро. Талентовани су, а са друге стране и искусни - истакао је капитен Новица Величковића.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тринкијери пред Тофаш: Имамо неколико играча који још нису способни


- Стабилан су клуб, који годинама функционише без икаквих трзавица. Много улажу у кошарку. Тешко их је добити у Бурси, ту се не наигра ни Фенер, а ни остале турске екипе. Немају неку прегласну подршку, али чињеница је да су увек у врху домаћег првенства.


Први међусобни дуел завршен је победом Партизана - 93:80 уз одличне партије Величковића и Загорца. Тада су црно-бели преокренули меч после заостатка од 14 поена...


- Успели смо да добијемо на борбеност и енергију. Очекујем и сада меч у коме ћемо морати много физички да се потрошимо. Када играмо са великом дозом енергије онда изгледамо баш добро. То је једини рецепт који треба да примењујемо. Небитно је ко ће како да одигра, већ само да добијамо. А опет, кад је дизање форме у питању, не треба сада да играмо најбољу кошарку, него за два, три месеца када то буде стварно потребно.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тринкијери: Мало ме срамота због превише изгубљених лопти


Прошлонедељни пораз од Венеције у "Штарк арени" мало је пољуљао високо самопоуздање момака из Хумске.


- Тај меч је нека врста опомене за нашу игру. Пре те утакмице смо добијали на страни Венецију, Лимож, Ритас... Екипа се адаптирала на гостовања, а код куће малтене нисмо ни били. Сад нас чека још један меч у гостима и идемо на победу - закључио је Величковић.


НЕ БИРАМО УТАКМИЦЕ

НА питање да ли екипа има утакмице на којима ће се штедети, Новица као из топа одговора:

- Мислим да у Партизану не можеш да бираш утакмице. Поготово у АБА лиги, где сви желе да се покажу против нас. Немаш нигде прилику да се одмориш. Екипа може то да изнесе, јер имамо велики број младих играча. Ето ја сам се одморио против Лиможа, али ја сам ветеран.