СКОРО 17.000 навијача у "Штарк арени" понадало се паду краља после ударца у трећој четвртини којим је Црвена звезда испумпала ваздух из груди Реала. Међутим, најтрофејнији европски клуб у последњој је краљевском одбраном матирао нашег шампиона, ослабљеног одсуством повређених Филипа Човића и Дејана Давидовца.

- Волео бих да смо у трећој деоници успели да стекнемо већу предност и да их "затворимо" - разочаран је бек црвено-белих Били Берон, главни креатор преокрета до уласка у завршних десет минута. - Притисли су нас у последњој, престигли, и то је био крај. Када не искористите своје шансе овакви тимови вас сурово казне. Требало је да држим папучицу на гасу у трећој четвртини. Пабло Ласо је сјајан тренер, знао је како да нас "исече".

Након лошег уласка у сезону, Берон је у мечевима са Химкијем и Реалом показао да има потенцијал да буде Звездин "икс фактор" и на евролигашком нивоу.

- Морамо да учимо, сезона је тек почела, прошло је нешто више од месец дана. Имамо довољно времена да уђемо у праву серију. Ми смо тим који игра чврсто, држимо екипе на малом броју поена. Реал нам је дао 75 поена, што није превише. Дефанзивно смо добри, неки мечеви ће бити ружни, али само се победе памте. Понављам, тек је новембар. Погледајте тимове против којих смо играли, све су то екипе које су у позицији за плеј-оф. Неколико победа може битно да промени нашу ситуацију у Евролиги - није Берон обесхрабрен петим поразом у седам утакмица елитног такмичења.

У мечу са Реалом, Звездине играче је у рекету обесхрабривао 220 центиметара високи центар Валтер Таварес.

- Био је непрелазан - каже Чарлс Џенкинс, уз признање да је играо очајно. - Нисмо пронашли начин да поентирамо поред њега, све је блокирао или нам је отежавао шутеве. Реал је један од најбољих нападачких тимова. И када су промашивали, Таварес је био под кошем и хватао лопте, као кад смо ми имали Бобија Марјановића. "Паркира" се у рекету и тешко је урадити било шта. Да екипе знају како да га прођу, сви би то користили. Нисмо тим који се задовољава шутевима из даљине, волимо да идемо унутра. Таварес нам је неутралисао игру на посту, игру унутра, направио је велику разлику.

Са Тавареса, погледи Звездиних играча наредне недеље спуштају се на мању висину. У понедељак их очекује јадрански дуел са Игокеом, у петак у Београду гостује Асвел у 8. колу Евролиге.

СИМАНИЋ О ТАВАРЕСУ

ОГРОМНИ Валтер Таварес импресионирао је и Боришу Симанића, који се први пут у својој младој каријери срео са таквом препреком у рекету.

- Никад нисам играо против толиког играча. Где год да је, ту је. Два метра од мене и опет је ту, само испружи руку. Тешко је заиста, нисмо навикли да играмо против таквих играча. Увели су нас у њихов ритам у последњој четвртини, брза игра у транзицији, контранапади, нисмо успели да им отежамо шутеве. Контре нисмо ни могли да имамо, јер су они хватали лопте у нападу, пре свих Таварес и Гаруба.