Кошаркашки клуб ФМП огласио се данас новим саопштењем у којем је поново упитао Партизан зашто је утакмица петог кола АБА лиге била, како се наводи, катастрофално организована.

ФМП је јуче издао прво саопштење у којем је навео да је утакмица против Партизана у суботу била "део режиране представе" и "ревија простаклука".

Након тог саопштења огласио се и председник Партизана Остоја Мијаиловић поруком на Твитеру, да би данас клуб из Железника издао ново саопштење.

"ФМП не жели било какву полемику са било ким, посебно не са 'утицајним твитерашима' и јутјуберима, већ одговор на једноставно и јасно питање - зашто је утакмица одиграна 2. новембра била иста као и све претходне када је наш тим гостовао Партизану? Дакле, тражимо појашњење за нешто што је било, све остало је чиста замена теза и намерно скретање са теме. Или је можда у питању дефицит у интилигенцији, јер не разумете суштину питања па одговарате на нешто што није тема", наводи се у саопштењу ФМП-а.

ФМП наводи да "добри српски домаћин који влада модерим технологијама попут друштвених мрежа", не схвата суштину спорта - ривалство не подразумева мржњу.

"Одбијање да се прихвати одговорност је давање подршке свему ономе што је погрешно. Зрели, целовити и остварени људи прихватају одговорност и труде се да нешто мењају да буде боље. Недовршени карактери то не могу да ураде, јер немају менталних, моралних и људских капацитета да се носе са одговорношћу и нешто мењају (или не смеју). Такви само пливају у свом медиокритетском муљу у коме се најбоље сналазе. Ми део тог блата нећемо бити, нити желимо да нас неко увлачи у приче о буџетима, теоријама завере, утакмицама са којима немамо везе и које ће се тек одиграти", наводи ФМП.

"ФМП као српски клуб са скоро 10 српских репрезентативаца бивших и садашњих (у сениорским и млађим категоријама) само тражи одговор на питање - зашто је утакмица петог кола АБА лиге коју је организовао Партизан била катастрофално организована. ПОНОВО", закључује се у саопштењу клуба из Железника.