Српске кошаркашице почињу нови циклус, главни циљ Олимпијске игре

Бета

04. 11. 2019. у 12:50

Српске кошаркашице почињу нови циклус, главни циљ Олимпијске игре

Марина Маљкоцић фото архива ВН

Женска кошаркашка репрезентација Србије почиње нови циклус квалификацијама за Европско првенство, али је главни циљ пласман на Олимпијске игре у Токију

Женска кошаркашка репрезентација Србије почиње нови циклус квалификацијама за Европско првенство, али је главни циљ пласман на Олимпијске игре у Токију.

"Морам да бринем о девојкама које су правиле све ове дивне резултате од 2015. године. Желим своје знање да усмерим ка њима и да се пласирамо на Олимпијске игре, што силно желимо. Не сумњам у њихову жељу, да ће све урадити, главом у зид, да оду у Токио", рекла је селекторка Марина Маљковић на конференцији за новинаре.

Квалификациони турнир за Олимпијске игре одржаће се у другој половини новембра, а претходно ће почети квалификације за Европско првенство.

Србија ће прву утакмицу играти против Турске 14. новембра од 17.00 у хали "Ранко Жеравица" на Новом Београду.

"Почиње нови циклус и очекујем да добијемо нека нова имена за женску кошарку. Велики је број нових, младих играчица. Тражи се начин више да се ради, да се упозна Србија са чиме све може да располаже. Потпуно сам мирна за период од наредних четири или пет година", казала је Марина Маљковић.

По њеним речима, проблем представља слаба домаћа лига "без које не може ништа".

"Тај проблем је увек присутан и огроман је за женску репрезентацију Србије. Бринем, не могу да кажем, шта ће бити у наредних неколико година. Зато и пробам све могуће девојке, да немамо тај празан ход ког се плашим. Учинићу све што је у мојој моћи да до тога не дође", додала је она.

Селекторка је истакла да је бронзана медаља са летошњег Европског првенства "и даље изузетно важна".

Маљковићева је навела да очекује да против Турске хала "Ранко Жеравица", за коју је истакла да је храм новобеоградске кошарке, буде пуна и да се покуша да се победи противник што неће бити нимало лако.

"Обећавамо да ћемо оставити последњи атом снаге", истакла је Марина Маљковић.

Српске кошаркашице ће се званично окупити 11. новембра, док ће 9. и 10. тестирати најмлађе, односно колико брзо могу да се прикључе сениоркама.

"Носиоци репрезентације ће радити по посебном режиму. Очекујем да оне попут Александре Црвендакић и млађих на прави начин изнесу тешку утакмицу против Турске и покажу да су спремне за то", навела је селекторка.

Женска репрезентација Србије неће моћи да рачуна на Драгану Станковић из Галатасараја која је повређена.

На списку селекторке Маљковић су:

Јелена Брукс, Александра Станаћев, Маја Шкорић, Јована Ногић, Маја Миљковић, Александра Црвендакић, Невена Јовановић, Ана Дабовић, Николина Милић, Саша Чађо, Миљана Бојовић, Теодора Турудић, Снежана Богићевић, Тина Крајишник (Јовановић), Дајана Бутулија, Ивана Катанић, Софија Олић, Александра Мужевић, Маша Јанковић, Надежда Недељков, Милица Бојовић, Миона Зарић и Милица Поповић (Војиновић).Пратите нас и путем иОС и андроид апликације