ПАРТИЗАНУ је било потребно да одради све оне теже радничке послове како би нанео први пораз ФМП Железнику у досадашњих пет кола АБА лиге - 90:85. Чврстином и агресивном одбраном успео је да изађе на крај са талентованим али недовољно зрелим "пантерима".

- Били су непоражени, прошле сезоне смо одиграли против њих неке веома тешке утакмице - присећа се бек црно-белих Маркус Пејџ. - Многи играчи су и сада у тиму ФМП. Знали смо да ће бити тешко да се резултатски одвојимо. У томе су нам помогли Мозли и Томас, који је веома важан играч за наш напад.

Можда су неки играчи Партизана били изненађени квалитетом ривала, али не и Маркус:

- То су талентовани момци, који добро шутирају. Био сам овде и претходне сезоне, причао сам саиграчима о томе колико је ФМП талентована екипа. Победили су све ривале осим нас и мислим да су један од претендената на титулу у АБА лиги.

За победу над талентованим момцима из предграђа примењен је рецепт из Еврокупа.

- Очигледно је да су све боље наше партије у Еврокупу, у којем смо показали комплетнију тимску игру. Један од разлога је и то што смо у АБА лиги имали четири узастопна гостовања. Верујем да ћемо се у наставку сезоне поправити и у овом такмичењу, да ћемо играти одбрану као у другом полувремену меча са ФМП. Знате, ми смо дефанзивна екипа. То се види у Еврокупу.

Пејџова улога донекле је измењена у његовој другој сезони у црно-белом дресу.

- Покушавам да унесем варницу са клупе. Поенима, енергијом, одбраном... Мислим да у овом тренутку свако препознаје своју улогу, што нам помаже да тим игра боље.

ВЕНЕЦИЈА ЗА НАСТАВАК НИЗА
ПАРТИЗАН у уторак дочекује Венецију у мечу шестог кола групе Б Еврокупа.

- На њиховом терену смо рано стекли предност, али су се вратили, и после тога борба је трајала до краја. Оба тима су одбрамбено добра, физички снажна, тако да очекујем још једну велику борбу. Уз подршку навијача, можемо да наставимо победнички низ у Еврокупу.