На церемонији коју је ФИБА данас одржала у јапанском граду Уцуномија и званично је потврђено учешће мушке 3х3 репрезентације Србије на предстојећим Олимпијским играма у Токију! Први пут ће 3х3 кошарка имати своје место на Олимпијским играма, а тиме је значај учешћа наше репрезентације већи.


Председник КСС Предраг Даниловић изузетно је задовољан што су српски баскеташи добили визу за Олимпијске игре у Токију.


Ово је огроман успех за Кошаркашки савез Србије и комплетну српску кошарку, за све људе који су последњих година ангажовани у нашој 3х3 кошарци! Поносан сам на играче који су носили и који носе дрес наше државе, освајају медаље на светским и европским првенствима и који су сигурно најзаслужнији што се Србија директно пласирала на Олимпијске игре 2020. Верујем да ће наши момци направити добар резултат у Токију – рекао је председник КСС Предраг Даниловић.


Поред именовања наше репрезентације као директног учесника 3х3 турнира у оквиру Олимпијских игара у мушкој конкуренцији, на званичној церемонији у Уцуномији је именовано и по 20 екипа у обе конкуренције које ће кроз квалификациони турнир који се одржава од 18. до 22. марта следеће године у Индији покушати да се изборе за по још три „визе“ за одлазак на Олимпијске игре


Један од баскеташа који ће Србију да представља на Олимпијским играма је и Дејан Мајсторовић:


Сада је и званично обезбеђено учешће на Олимпијским играма у Токију 2020. године, а заслуге за то припадају свим играчима и екипама из Србије који постижу сјајне резултате широм света, као и Кошаркашком савезу Србије који је организовао велики број феноменалних турнира ове и претходних година. Сви смо, наравно, пресрећни што ћемо играти следеће године у Токију. Као и увек када се игра за репрезентацију Србије циљ је медаља. Уверен сам да ћемо важити за фаворите за освајање медаља на Олимпијским играма. То нам је свакако најбитнији турнир следеће године и све ћемо подредити томе јер желимо да освојимо медаљу у Токију.