Тренер Ефеса Ергин Атаман оштро је критиковао је српског репрезентативца Василија Мицића после пораза у Атини од Панатинакоса у 6. колу Евролиге. Турски стручњак имао је замерке на однос појединаца и истакао лош учинак Мицића, који је имао лоше проценте шута и чак седам изгубљених лопти.


"Тако се не поштује пријатељ који је уложио труд. ОК, играли смо ужасно и шутирали исто тако за три. Симон и Мицић су поентери, а дали су заједно једну тројку из 15 покушаја", рекао је Атаман после утакмице, па се посебно осврнуо на Мицића. "Наш плејмејкер је изгубио седам лопти, то је недопустиво за играча који је пре само два дана био МВП кола. Имао је шест промашаја за три поена. То су непрофесионалне ствари".


Пре него што је Атаман нагло напустио конференцију за медије, како тврди портал „Јурохопс”, упитан је још једном за коментар о српском плеју.


"Ово је конференција за медије и говорим своје мишљење", закључио је он.


Мицић је ове сезоне већ два пута био МВП рунде у Евролиги, али је у ОАКА дворани одиграо слабу партију са само шест поена и индекс корисности минус четири.