Нови скандал на спортским теренима у Црној Гори: Рожајци вређали и тукли Цетинјане

М.СЕКУЛОВИЋ

27. 10. 2019. у 18:09

Нови скандал на спортским теренима у Црној Гори: Рожајци вређали и тукли Цетинјане

Фото: КК Ибар фејсбук

Кошаркаше Ловћена са Цетиња, осим болног пораза у дербију кола Ерсте лиге (90:91), тројком у последњој секунди меча, болеће и батине које су неки од њих добили од ратоборних Рожајаца

Кошаркаше Ловћена са Цетиња, осим болног пораза у дербију кола Ерсте лиге (90:91), тројком у последњој секунди меча, болеће и батине које су неки од њих добили од ратоборних Рожајаца, али и увреде којима су засписани добрим делом утакмице.

Навијачи Ибра, прво су вербално, а онда и физички насрнули на кошаркаше Цетињане. Тежак инцидент је ипак избегнут, али је полиција у недељу, дан после утакмице, казала своје.

Наиме, прекршајним пријавама шест лица због инцидента који се догодио после као и против организатора спортске приредбе.

-Полицијски службеници су поступајући на основу сазнања да је јуче дошло до инцидента на наведеној кошаркашкој утакмици идентификовали и процесуирали седам лица. Наиме, након завршетка утакмице навијачи КК „Ибар” су ушли на спортски терен којом приликом је навијач Д.З. (19) из Рожаја физички напао играча КК „Ловћен” Е.Х. Даљи инцидент је спречан од стране заштитара и чланова КК „Ибар”. Полиција је идентификовала лица која су учествовала у инциденту и о догађају обавијестила државног тужиоца у Основном државном тужилаштву у Рожајама који се изјаснио да у наведеном догађају нема елемената кривичног дела. Надлежном суду за прекршаје поднете су прекршајне пријаве против Д.З, Е.Х. и навијача И.А. (30), С.К. (19), Е.Л. (27) и Д.К. (21), из Рожаја, због почињених прекршаја из Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским припредбама, саопштила је у недељу касно поподне Управа полиције, која је Захтев за покретање прекршајног поступка поднела надлежном судза прекршаје против организатора спортске приредбе.

Уколико се у даљем поступку утврди одговорност још неких лица и она ће бити процесуирана прекршајним пријавама, саопштила је полиција, док је незванично саопштени да би реаговање кошаркашког клуба Ловће требал очекивати након извјештаја делегата меча и КСЦГ. 

Овај меч је протекао у наелекрисаној атмосфери, као и сви у последње три године, после тешког инцидента на Цетињу када је у општој тучи на паркету тешко повређен један кошаркаш из Рожаја, коме су се борили за живот на спортском борилишту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)