КУЗМИЋЕВО КОШАРКАШКО РОЂЕЊЕ: О овом дану сам размишљао још када сам лежао у болници (ВИДЕО)

В. ПРЕРАДОВИЋ

петак, 25. 10. 2019. у 20:48

КУЗМИЋЕВО КОШАРКАШКО РОЂЕЊЕ: О овом дану сам размишљао још када сам лежао у болници (ВИДЕО)

Огњен Кузмић фото: Н. Параушић

Центар Црвене звезде на терену после само три месеца и десет дана од тешке саобраћајне несреће: Чека ме још много искушења како бих се макар мало одужио свима јер поново играм
ЧЕТВРТО поглавље овосезонске евролигашке књиге исписало је неке веома емотивне људске приче. Аутор најдирљивије свакако је центар Црвене звезде Огњен Кузмић, који се у утакмици са Барселоном вратио кошарци после само три месеца и десет дана од тешке саобраћајне несреће.

Када је тренер Андрија Гавриловић позвао великог Куза да устане са клупе у 15. минуту, двораном "Александар Николић" почео је да одјекује навијачки хук. Око 6.500 навијача на ногама је поздравило истинског победника. Победио је најтеже периоде у свом животу и поново стао на паркет.

- Желим да се захвалим мом клубу Црвеној звезди, свим саиграчима, стручном штабу, лекарима, физиотерапеутима, навијачима... Ово је за мене поновно кошаркашко рођење. О овом дану сам размишљао још када сам лежао у болници и када је било неизвесно да ли ћу моћи да наставим да се бавим кошарком. Велико хвала свима, хвала навијачима Црвене звезде који су ме топло дочекали. Чека ме још много великих искушења, рада, тренинга и утакмица како бих поново био онај стари. И како бих се макар мало одужио свима јер поново играм кошарку.

Када је још несигурном руком први пут у свом другом звездашком животу пробацио лопту кроз обруч, двораном се орило "Огњен Кузмић". И после трећег евролигашког пораза, а четвртог у низу, навијачи су поздравили уздрмане црвено-беле који, након растанка са тренером Миланом Томићем, траже нови пут.

- Ова екипа има квалитет, драго ми је да је публика препознала то на крају утакмице са Барселоном и подршком коју нам је дала. Тек смо на почетку сезоне, очекује нас много тренинга и утакмица, а ми ћемо се потрудити да испунимо циљеве. Само верујте у ову екипу, када буде било важно бићемо прави, сада нам је потребно мало времена да се као тим уиграмо и уђемо у прави ритам - поручује Кузмић навијачима, посебно нестрпљивим.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације