Кошаркаши Партизана су једном ногом у Топ 16 Еврокупа. Црно-бели су у дворани “Александар Николић” савладали Локомотиву Кубан 80:71 и тако се учврстили на првом месту Групе Б са четири тријумфа.

- Осећам да је прва ствар коју треба да урадим вечерас да честитам играчима. На крају крајева, одиграли су одличну утакмицу. Играли смо са навијачима, имали смо лошију трећу четвртину, али њихов таленат је велики. У првом полувремену смо имали одличних 17 минута, али је крај био нешто слабији. Они су изашли из свлачионице у истом ритму, док смо ми оставили најбоље за крај. Пружили су одличан напор, али не и комплетну утакмицу - рекао је после меча Тринкијери, који није желео да издваја појединаце.

- Прва ствар, Томас није тренирао и не може све на превару. У Бару је играо са нервозом, успео је да остави најбоље за крај. Мозли и Раде су одиграли одлично у одбрани, три-четири врхунске, тимске одбране су одиграли. Мој МВП је Маркус Пејџ, јер је одиграо веома мудру утакмицу. Они су озбиљна екипа, Калниетис, Декер. Идемо опет на путовање, доста је...

Тринкијери је морао да похвали дефанзиву свог тима на вечерашњем мечу.

- То је одбрана која је била мој циљ, јер модерна кошарка је таква да се тако игра одбрана. Прво полувреме смо били 15-16 топ, 14 минута просечни, па 10 минута јако добри.

Црно-белима наредне седмице предстоји ново гостовање.

- Идемо у Лимож, играли смо добре утакмице. Знамо кроз грешке да одиграмо утакмицу, у Француској ће бити још тежа и само желим да преживимо овај део сезоне, много је путовања, мало тренинга и желим да играчи буду здрави – закључио је Тринкијери.