КРАЈ: Партизан - Локомотива Кубањ 80:71

Novosti online

22. 10. 2019. у 19:30

КРАЈ: Партизан - Локомотива Кубањ 80:71

Немања Гордић Фото: Н. Параушић

Црно-бели су у дворани “Александар Николић” савладали руски тим и учврстили се на лидерском месту Групе Б

Партизан је у досадашња четири кола Еврокупа забележио исто толико победа.


Изабраници Андрее Тринкијерија су у 4. колу другорангираног Евролигиног такмичења, у дворани "Александар Николић", савладали Локомотиву Кубањ 80:71.

ПРВА ЧЕТВРТИНА

Партизан меч почиње у петорци Волден, Јарамаз, Загорац, Томас и Јанковић, који постиже прве поене на мечу после добре одбране и пресечене лопте. После тројке О' Брајанта половичан је с линије пенала Никола Јанковић - 3:3, 2. минут. Апић поенима из рекета доноси гостима плус два, али резулат већ у наредном нападу поравнава Јанковић закуцавањем, на асистенцију Јарамаза.

Две изгубљене лопте гостију Партизан је искористио да оде на плус пет, поенима Загорца са полудистанце и тројком Јарамаза - 10:5, 5. минут. Декер је с четири везана поена одбио први налет Партизана, којег на три поена вишка одржава Загорац - 14:11, 7. минут. Гости праве пуно проблема црно-белима на офанзивном скоку, Мозли са три убачена слободна бацања из четири покушаја држи предност на страни београдског клуба - 19:16, 8. минут.

После поена Камингса на истеку напада гости су имали две прилике да поравнају резултат или дођу до вођства, али их нису искористили, па су црно-бели поенима Пејнерса (1/2), Мозлија (2/2) и Бирчевића (2/2) са линије пенала у последњих 19 секунди прве деонице дошли и досад највећих плус шест - 24:18, што је и коначан резултат после првих 10 минута меча.

ДРУГА ЧЕТВРТИНА

Одлична дефанзива црно-белих на отварању друге деонице и лаки поени Бирчевића у контранападу - 26:18, Мотовилов је на другој страни половичан с линије пенала. Партизан је за мање од два минута игре у другој четвртини већ испунио бонус, Парахуски је добио трећу личну грешку, а Декер је погодио два бацања - 28:21, 13. минут.

Гости нису искористили везане промашаје за три поена Гордића, Бирчевића и Јарамаза, па је српски репрезентативни крилни центар то казнио убаченим шутем ван линије 6.75 за прво двоцифрено вођство на мечу - 31:21, 14. минут. Гостима није помогао ни минут одмора, О'Брајант прави прекршај у нападу, а Јанковић лако поентира и подиже предност београдског тима на 33:21.

Промашени зицер Јанковића за плус 14, а потом и неуспешан покушај за три поена, омогућили су гостима да се врате на једноцифрен заостатак у 17. минуту - 35:26, али Гордић поенима из продора прекида мини серију ривала. Тринкијери веома љут тражи тајм аут, пошто Декер још једном постиже лаке поене "нападом у леђа" - 37:28.

На поене Томаса из продора, тројком одговара Камингс - 39:31, 18. минут. Изгубљена лопта Волдена, кажњена је тројком Калниетиса - 39:34, 19. минут. Загорац поенима с полудистанце, после офанзивног скока Мозлија, прекида серију Локомотиве 6:0 и доноси црно-белима плус седам пред последњи минут првог полувремена - 41:34. Половичним учинком Калинетиса с линије пенала стављена је тачка на прво полувреме - 41:35.

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА

Трећи квартал је отворен поенима Вилијамса из рекета - 41:37, као и Јарамаза на другој страни - 43:37. Три сјајне дефанзиве црно-бели нису успели да поентерски материјализују на другој страни, па коштегетерски пост од два минута са два убачена бацања прекида Вилијамс - 43:39, 23. минут. Јарамаз је промашио шут за три поена, Декер с линије пенала враћа госте на минус два - 43:41.

Загорац и Мозли одбијају налет ривала - (47:43), који остаје на једном поседу заостатка после половичног учинка с линије пенала Вилијамса. Два напада је Кори Волден завршио промашајима, што поенима испод коша кажњава Вилијамс. После дуго времена Локомотива има предност, поенима из продора Декера - 48:47, 26. минут. Тринкијери тражи минут одмора.

Серију гостију 7:2 поенима уз фаул прекида Јанковић, али промашује додатно бацање, на другој страни је О'Брајант прецизан оба пута са линије пенала. Гордић је са истог одстојања половично успешан, а потом на слободна бацања шаље Декер (2/2). Бирчевић прави невероватан фаул, после другог бацања Декера у покушају да се загради, али је на срећу црно-белих Илнитски половично успешан.

Јанковић промашује зицер, а Декер на другој страни закуцава уз фаул, погађа додатно бацање и подиже предност гостију на плус шест - 56:50. На серију гостију 8:1, узвраћају Гордић поенима из продора и Пејџ тројком. Стратег Локомотиве Лука Банки тражи тајм аут при минималном вођству свог тима - 56:55, 28. минут.

Добру одбрану и освојену лопту са два убачена бацања материјализује Гордић, који враћа минималан плус на страну домаћина. Два нападу су прокоцкали црно-бели да увећају предност у завршници треће деонице, па О'Брајат са два убачена пенала враћа предност на страну гостију. На крају треће четвртине Локомотива води 58:57.

ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА

Закуцавањем Томаса почео је четврти квартал, али Камингс на другој страни поентира из продора. Јарамаз убацује тројку и на истеку првог минута завршне деонице доноси Партизану плус два - 62:60. Том приликом, у покушају да изблокира Јарамаза, повредио се Калниетис, који је, после указане помоћи, шепајући напустио паркет. О'Брајант је половично прецизан, а на другој страни Томас поентира уз фаул, погађа и додатно бацање. Партизан води 65:61, 32. минут.

Још једна освојена лопта црно-белих, али Томас погађа само једно слободно бацање. Промашени зицер О'Брајанта на другој страни материјализовао је Мозли на асистенцију Јарамаза, који је претходно ухватио офанзивни скок после промашене тројке Пејџа. Црно-бели имају плус седам, седам минута пре краја - 68:61. После тајм аута Банкија, Вилијамс прави фаул у нападу, а Томас поентира из продора и подиже предност црно-белих.

Серију Партизана 11:1 поенима уз фаул и убаченим додатним бацањем прекида Камингс - 70:64, 34. минут. Промашај Јарамаза за три, па за два, новим поенима уз фаул и убаченим додатим бацањем кажњава Камингс, који враћа госте на минус три - 70:67, 35. минут. Преузео је Камингс одговорност, после два неуспешна напада црно-белих (кораци Томаса и истекло време за напад), погађа два бацања за само поен заостатка Локомотиве.

Серију Камингса 8:0 поенима с линије пенала прекида Томас - 72:69, 37. минут. Промашио је Загорац флоутер на плус три за црно-беле, па Вилијамс у контри поново доводи руски тим на минус један. Тринкијери тражи тајм аут, после којег Томас поентира "на обручу". Камингс прави кораке, Пејџ после продора диже предност црно-белих на плус пет - 76:71, 38. минут.

Амерички бек краде лопту и потом у контри иза леђа асистира Томасу за 78:71 на уласку у последња два минута сусрета. Минут одмора за Локомотиву. Још једна освојена лопта црно-белих, а потом Гордић асистира алеј уп за Мозлија. Партизан је пред тријумфом - 80:71, 70 секунди пре краја.

На крају победа црно-белих 80:71.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)