У ПАРТИЗАНУ ВЕРУЈУ У УСПЕХ: Тимски до трофеја

В. П.

20. 10. 2019. у 18:08

У ПАРТИЗАНУ ВЕРУЈУ У УСПЕХ: Тимски до трофеја

Маркус Пејџ Фото: АБА лига

Kада изградите колективни дух и тимску игру, много сте ближи победама и, надам се, трофејима - поручио је Шћепановић

ТРЕНЕР Партизана Андреа Тринкијери због малаксалости није био у стању да води екипу у Бару, али је после прегледа у болници честитао у свлачионици својим момцима на победи против Морнара. Такође и својим асистентима Владу Шћепановићу и Александру Матовићу, који су одлично одрадили посао на врућем гостовању у "Тополици".


- Осетио је одређену слабост, једноставно није био у стању да води утакмицу. Тако смо се у старту срели са хендикепом, који је сигурно велики, јер сви знамо шта први тренер значи екипи - каже Шћепановић. - Када се тако нешто деси, нема времена за кукање, мора да почне да се ради. Први помоћник мора да буде спреман на такве ситуације, слично је и када шеф буде искључен.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Партизанов доктор уверава да нема разлога за бригу: Тринкијерију позлило због сплета околности


Црно-бели су контролисали утакмицу од почетка треће четвртине.


- Морнар је, по мом мишљењу, нападачки најталентованија екипа у АБА лиги и знали смо да ће бити веома тешко. Изузетно ценим Михаила Павићевића, познајемо се годинама и знам колико добро уме да припреми и мотивише екипу. Ми имамо девет гостовања у првих 11 утакмица и физички смо потрошени, али смо уложили последњи атом снаге да зауставимо Морнар на његовом терену. Желели смо да их што више уморимо и не дозволимо шутеве из лаких позиција. Успели смо у томе и на крају је тимски квалитет пресудио.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Партизан, без Тринкијерија, освојио “Тополицу”


Кључна реч је "тимски".


- Увек кажем играчима да Партизан може да осваја трофеје само ако игра као тим. То је, генерално, правило у кошарци. Kада изградите колективни дух и тимску игру, много сте ближи победама и, надам се, трофејима.


Црно-бели немају много времена да размишљају о Морнару, јер већ сутра, у 4. колу Еврокупа (20.00), у халу "Александар Николић" стиже Локомотива Кубањ.


ТРИНКИЈЕРИ ЈЕ САДА ДОБРО

ДР Мома Јаковљевић, лекар кошаркаша Партизана, кратко је објаснио шта се десило са Тринкијеријем:

- Пре почетка утакмице осећао се малаксало, било му је мука и отежано је дисао. Пробали смо са умивањем, али је још теже дисао. Рекао је да је био под климом, а онда сишао право на плажу, где је била висока температура. Урадили смо све анализе, урадили смо и ЕКГ, проверили плућа и сада је све у најбољем реду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације