ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ БАРА: Тринкијери у свлачионици “Тополице” сачекао играче после славља против Морнара

Novosti online

19. 10. 2019. у 21:07

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ БАРА: Тринкијери у свлачионици “Тополице” сачекао играче после славља против Морнара

Андреа Тринкијери и Владо Шћепановић фото: Н. Параушић

Андреи се десила одређена слабост пред почетак утакмице и то је условило да не буде у стању да води меч – рекао је помоћни тренер Партизана Владо Шћепановић

Једно од најтежих регионалних гостовања Партизан је решио без тренера Андрее Тринкијерија. Први стратег клуба из Хумске је уочи утакмице у дворани “Тополица” имао здравствене проблеме због којих је морао да задражи и лекарску помоћ у болници, а после тријумфа против Морнара у Бару његов помоћник, који је у одсуству Италијана командовао “ваљком” крај аут линије, Владо Шћепановић открио је да харизматични стратег није имао озбиљнијих потешкоћа.

- Тринкијерију се десила одређена слабост пред почетак утакмице и то је условило да не буде у стању да води меч. Био је у свлачионици после утакмице. Сусрели смо се у старту са тим хендикепом, јер сви знамо у старту шта значи тренер екипи и помоћницима. Али када се нешто деси нема времена за кукање, већ морате да будете ту и да радите. Није ми први пут да водим неку екипу – рекао је Шћепановић после меча.


Млади стратег је истакао да су црно-бели очекивали тежак меч.

- Морнар је једна од нападачки најталентованијих екипа у АБА лиги. Изузетно ценим тренера Михаила Павићевића за којег сматрам да уме изузетно да мотивише екипу која свакога може да победи. Имамо девет гостовања на 11 утакмица што није лако у оваквом ритму. Физички смо много потрошени и практично смо последњи атом снаге искористили како бисмо зауставили Морнар на њиховом терену. Знали смо која су њихова најјача оружја, нарочито шут за три поена. Како то обично бива, некада погодите, а некада не и свакако да ти непогођени шутеви нису били израз лоше вечери, већ и наше добре одбране и енергије. Тимски квалитет је победио и јасно је да Партизан може да осваја трофеје и побеђује само када игра као тим - додао је Шћепановић, који тријумфе у Вилњусу и Бару види као добар знак.


- Није лако победити ни у Вилњусу, па потом и у Бару. То је добар знак на почетку нове сезоне. То је више била психолошка игра, јер нема непознаница. Када се играчи добро спреме, успех је још мало ближе – рекао је помоћни тренер клуба из Хумске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације