ПРЕСУДИЋЕ НАШ КВАЛИТЕТ: Партизан гостује у Бару

Ми. Рогач

19. 10. 2019. у 10:15

ПРЕСУДИЋЕ НАШ КВАЛИТЕТ: Партизан гостује у Бару

Стефан Бирчевић Фото: Н. Параушић

Морнар је и ове године склопио добру и искусну екипу, играју веома ефикасно. Ипак, ми се уздамо у своје квалитете - поручио је Бирчевић

ОД шест последњих званичних сусрета кошаркаша Партизана и Морнара, чак четири је завршено победом екипе из Бара. Тај податак је довољно упозорење за црно-беле пред данашње гостовање у дворани "Тополица" од 17.00 у трећем колу АБА лиге. Овај сусрет је чак пети, кад су сва такмичења у питању, од почетка октобра који парни ваљак игра на гостујућем терену.


- Морнар у саставу има веома незгодне играче и када уђу у свој ритам, јако им је тешко парирати - упознат је тренер Андреа Тринкијери са квалитетом ривала, који тренутно има скор 2-0. - Концентрација, дисциплина у нападу и одбрани, пожртвованост... То је оно што мора да буде на високом нивоу, само тако можемо до циља.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОЗАЈМИЦА НИЈЕ ДУГО ТРАЈАЛА: Трифуновић поново у Партизану


Стефан Бирчевић се сећа утакмица у Бару, још из првог мандата у црно-белом дресу.


- Победили смо тада кошем који је Новица Величковић дао на крају, али је утакмица била веома тешка и лако смо могли да је изгубимо. Морнар је и ове године склопио добру и искусну екипу, играју веома ефикасно. Ипак, ми се уздамо у своје квалитете - закључио је Бирчевић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Партизанов савршен старт у Европи


Тренер црногорског тима Михаило Павићевић најављује кошаркашки спектакл за све који дођу у халу.


- Очекујем да утакмица, као и наше претходне у АБА лиги, буде неизвесна, на један шут. Најлакше је припремити такве мечеве, у којима су непотребни мотивациони говори - јасан је Павићевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације