КРАЈ: Макаби – Црвена звезда 84:69

Novosti online

17. 10. 2019. у 19:32

КРАЈ: Макаби – Црвена звезда 84:69

Кошаркаши Црвене звезде фото: Н. Параушић

Кошаркаши српског и регионалног шампиона у Тел Авиву су поражени после додатних пет минута
Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Макабија у Тел Авиву, у 3. колу Евролиге, 84:69.

"Понос Израела" је уписао први овосезонски евролигашки тријумф, али после много муке. Иако су већим делом меча имали двоцифрени плус, домаћи су доживели невероватан пад у другој половини четврте деонице, у којој су црвено-бели имали чак и напад за победу.

Ипак, Берон је промашио отворен шут за три поена, па је Макаби у додатних пет минута, у којима је једине поене за госте постигао Берон с линије пенала, дошао до убедљивог тријумфа.

ПРВА ЧЕТВРТИНА

Почетна петорка Звезде: Лоренцо Браун, Берон, Лазић, Дерик Браун и Гист.

Прве поене на мечу постиже Тарик Блек, на другој страни Лоренцо Браун промашује закуцавање. Изнудио је потом плејмејкер Црвене звезде прекршај у нападу Каспија, који га је закачио лактом по лицу, због чега је Браун морао да напусти паркет.

Гисти и Берон промашују с полудистанце, што домаћи нису искористили да увећају предност. Ипак, лоше додавање Гиста Макаби кажњава поенима у контри Нејта Волтерса. Лазић постиже прве поене Звезде на мечу после два и по минута игре, али Зусман, а потом и Волтерс тројком подижу предност домаћих на 9:2 у 3. минуту. Томић тражи тајм аут.

Лоше додавање Човића ка Оџу, који је ушао на паркет после минута одмора, на другој страни кажњава Каспи поенима уз фаул. Искусни ас Макабија погађа и додатно бацање за прво двоцифрено вођство Израелаца - 12:2, 6. минут. Још једна изгубљена лопта црвено-белих после лошег додавања, овога пута Дерика Брауна ка Оџу, Блек на другој страни половично успешан с линије пенала.

Промашај Берона из продора, Блек погађа лаке поене. Немају решење црвено-бели у нападу, Џенкинс је промашио изнуђен шут за три поена, а Нејт Волтерс поенима с полудистанце још више увећава вођство Макабија - 17:2, 6. минут. Коначно поени за Звезду, али само захваљујући индивидуалном квалитету Перпероглуа, који је на истеку напада погодио шут за два из веома тешке ситуације, преко руке Каспија - 17:4.

Бранко Лазић је већ у 6. минуту игре направио трећу личну грешку, после чега Каспи још једном поентира уз фаул, али овога пута промашује додатно бацање. Поново Перпероглу на чисти идивидуални квалитет прави себи позицију и погађа тројку, али је Каспи на другој страни незаустављив. Закуцава из продора за 21:7 у 8. минуту. Оџо поентира с полудистанце, Вилбекин је половичан с линије пенала.

Перпероглу сам одржава Звезду, постигао је девет поена у првој деоници, а са четири везана вратио је Звезду на једноцифрен заостатак у финишу прве деонице - 22:13. Имали су црвено-бели напад да још више смање заостатак, али је после сјајних потеза погрешио Перпероглу, приликом покушаја да лопту спусти Оџу у рекет. Блек одмах то кажњава поентира уз фаул, али промашује додатно бацање - 24:13, 10. минут.

ДРУГА ЧЕТВРТИНА

Други квартал је отворен с два убачена бацања Фајеа - 24:15, 11. минут. Брајант прави грешку у корацима, а Гист на другој страни погађа с полудистанце. Сферопулос је приморан да тражи минут одмора после само 60 секунди игре у другом кварталу. Уз мало среће Макаби долази до поена закуцавањем Отела Хантера - 26:17, 12. минут.

Поново изгубљена лопта гостију због лошег додавања, у контри закуцава Авдија, а потом и Гист прави прекршај у нападу. Волтерс промашује тројку на истеку напада. Промашили су тимови по два напада после поена Авдије, изгубљену лопту Перпероглуа лаким поенима у контранападу кажњава Волтерс - 30:17, 14. минут. Томић тражи тајм аут.

Перпероглу поентира с полудистанце, Авдија промашује тројку, али Лоренцо Браун не успева то да материјализује на другој страни и одмах следи казна - Вилбекин погађа тројку. Давидовац постиже своје прве поене на мечу с линије пенала, пошто је претходно ухватио офанзивни скок после промашаја Лоренца Брауна за три - 33:21, 16. минут. Берон погађа своју прву тројку на мечу и враћа Звезду на једноцифрен заостатак - 33:24.

Отело Хантер на једној, па Фаје на другој страни постижу поене после офанзивних скокова. Звезда је на минус девет имала напад, али је Лоренцо Браун мало пожурио и није успео да поентира из продора. Зусман погађа два бацања после трећег фаула Фајеа - 37:26, 18. минут. Перпероглу држи Звезду на подношљивом заостатку, погађа нову тројку (14 поена досад) и враћа црвено-беле на минус осам - 37:29.

После тајм аута Макабија Каспи поентира из рекета. После промашаја Давидовца за три на истеку напада неспретан и непотребан фаул на половини ривала направио је Берон над Каспијем, који је на срећу црвено-белих промашио оба слободна бацања. Давидовац хвата офанзиван, скок после промашене тројке Берона, и пошто је био фаулиран убацује једно од два слободна бацања - 39:30, 20. минут.

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА

Друго полувреме је почело промашеном тројком Лоренца Брауна и промашајем Волтерса с полудистанце. Давидовац у контранападу промашује полагање на други обруч, а Волтес се исправља. Нова изгубљена лопта црвено-белих, Каспи у контри поентира за нови двоцифрени плус домаћина - 43:30, 22. минут. Милан Томић мора да тражи минут одмора.

Тек што је крочио на паркет Добрић погађа тројку на истеку напада. Блек прави фаул у нападу, Добрић промашује после продора, али домаћи губе лопту после лошег додавања Блека. Неколико напада празног хода на обе стране, много се греши, а кошгетерски пост прекида Блек лаким поенима под кошем Звезде - 45:33, 25. минут. Оџо губи лопту у покушају да створи себи позицију у рекету да упути шут ка кошу, а Каспи је на другој страни изнудио два слободна бацања и четврти прекршај Фајеа на истеку 25. минута игре. Овога пута Каспи је оба пута прецизан за 47:33.

После скоро четири минута без поена Џенкинс прекида Звездин празан ход с линије пенала. После добре одбране и освојене лопте, Фаје поентира у рекету на аистенцију Џенкинса - 47:37, 26. минут. Блек прави фаул у нападу, а Перпероглу погађа тројку уз фаул, убацује и додатно бацање и приближава Звезду на минус шест - 47:41. Брајант убацује тројку и прекида налет црвено-белих, а Џенкинс на другој страни не погађа ван линије 6.75. Дибартоломео се изборио за два слободна бацања, убацио је оба и вратио Макабију двоцифрен плус - 52:41, 28. минут.

Фаје половичним учинком с линије пенала прекида мини серију ривала. Пукла је Звездина одбрана и Ејси лако закуцава. Фаул у нападу Оџа приликом покушаја да дође до офанзивног скока није казнио Дорси, који је промашио оба бацања. На другој страни Џенкинс са истог места прецизан је оба пута - 54:44, 29. минут.

Дорси је инсистирао на продору прошао је до коша, али није погодио, као ни Берон на другој страни из исите позиције. Дибратоломео је промашио шут за три, а Берон је фаулиран приликом шута ван линије 6.75 и погађа сва три пута - 54:47, 30. минут.

Лазић фаулира Вилбекина, који погађа једно од два бацања 16 секунди пре краја треће деонице. Џенкинс је промашио после продора, Макаби пред последњи двоминутни одмор води 55:47.


ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА

Убааченим флоутером Нејта Волтерса отворен је четврти квартал - 57:47. Оџо поново губи лопту на ниском посту, али на срећу Звезде Отело Хантер промашује с полудистанце. Фаје прави фаул у нападу приликом покушаја да направи блокаду и завршава утакмицу због пете личне грешке. Вилбекин погађа из продора - 59:47, 32. минут.

Берон промашује отворен шут за три поена, а веома ниску петорку Милана Томића коју чине Човић, Џенкинс, Берон, Давидовац и Перпероглу домаћи користе да спусте лопту у рекет и поенима Зусмана подиже предност Макабија на 61:47 у 33. минуту. Томић тражи тајм аут. Џенкинс прекида серију домаћих 6:0 са два убачена слободна бацања. Сјајна одбрана Звезде над Вилбекином и освојена лопта материјализована је тројком Филипа Човића - 61:52.

Хантер враћа Макаби на двоцифрен плус у 34. минуту - 63:52. Још једна тројка Филипа Човића натерала је Сферопулоса да позове минут одмора. Звезда је на минус осам на половини четвртог квартала - 63:55. Брајант поентира из продора. Давидовац убацује два бацања и одржава Звезду на једноцифреном заостатку, а Блек на другој страни са исте позиције, такође, погађа оба пута - 67:57, 36. минут.

Каспи прави неспортски прекршај над Давидовцем, који погађа оба пута. Блек је блокирао покушај Перпероглуа приликом продора. Зусман прави фаул у нападу над Добрићем, а потом погађа и тројку из ћошка на асистенцију Филипа Човића. Сферопулос тражи тајм аут - 67:62, 37. минут.

Вилбекин промашује отворену тројку, а Добрић поентира и после офанзивног скока, после промашене тројке Берона - 67:64. Блек прави грешку у корацима, Добрић још једном поентира после офанзивног скока. Звезда је на минус један - 67:66, 38. минут. Још једна одлична дефанзива црвено-белих, Вилбекин баца лопту у аут. Минут и 25 секунди пре краја Оџо има два слободна бацања и прилику да Звезди донесе прво вођство на мечу. Снажни центар црвено-белих је половично прецизан за изједначење.

Каспи промашује полухорог преко Џенкинса, који потом промашује тројку 48 секунди пре краја напада. Волтерс је промашио цео кош приликом шута за три поена, Звезда има напад 28 секунди пре краја меча. Берон је промашио отворен шут за три поена са централне позиције седам секунди пре краја, Зусман је уз звук сирене промашио ван линије 6.75, играће се додатних пет минута.

ПРОДУЖЕТАК

Вилбекин убацује тројку на отварању треће деонице, Човић промашује из тешке позиције после продора, после чега се Вилбекин изборио за два слободна бацања. Прецизан је оба пута - 72:67, 41. минут. Добрић је промашио с полудистанце, али на срећу црвено-белих Зусман није погодио на другој страни, после чега је Ејси направио пети прекршај над Билијем Бероном, који убацује оба бацања.

Хантер закуцава на асистенцију Вилбекина - 74:69, 43. минут. Човић промашује за три, после чега Волтерс пролази поред њега и лако поентира - 76:69, 43. минут. Томић тражи минут одмора.

Перпероглу је добио "врућ кромпир" на истеку напада и промашује за три, после чега Берон прави непотребан прекршај над Вилбекином под кошем Макабија. Вилбекин је половично успешан - 77:69. Џенкинс промашује полагање, Вилбекин убацује тројку и доводи Макаби надомак тријумфа - 80:69, 44. минут. Човић губи лопту, Каспи у контри поентира уз фаул, али промашује додатно бацање. Зусман хвата скок у нападу, а потом и поентира на асистенцију Волтерса - 84:69, што је и коначан резултат меча.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (24)

неимени

17.10.2019. 20:38

Како је Томић одлично поставио утакмицу то је за анале. Човић је такође чудо. Чудо невиђено. Ни Добрића, ни Давидовца, а Симанић је ко зна где. Обрана је исто тако за легенду. Зашто је Томић у Звезди? Коме је то у интересу?

неимени

17.10.2019. 21:43

@неимени - Ово је изузетно ружна кошарка. Не разумем зашто се игра на Оџа, није његова грешка, он нема никакве шансе против технички поткованог играча. То је баш свима јасно осим Звездином стратегу који је сада одлучио да одигра са четири бека и крилом. Томићу, огадићеш ми кошарку. Одлази свега ти.

Kad je neko glup on je glup

17.10.2019. 22:41

U produžetku samo 2 poena i igra pola produžetka bez najboljeg strelca Perperogla, a onda ajd da on vadi kestenje iz vatre.

неимени

17.10.2019. 22:42

Човић је к'о мува без главе. Велика је штета да је погодио оне две тројке. То ће му на жалост дати некакав кредит. Њега и Томића би требало експресно отерати из Звезде. Нема потребе чекати следећу утакмицу. Како им није јасно да Човић не зан организовати игру,, а Томић...њега треба потерати колико јуче. Ово је убедљиво најружнија кошарка коју сам гледао у последње време. Макаби је барем прорадио у продужетку, а Звезда...не могу да верујем како су одиграли.

Šiljko

17.10.2019. 22:45

Katastrofa:zar taj matori Čović i Tomić ne vide šta su napravili od Zvezde,sramota me više da ih gledam,da smo pametni da im niko u hali ne udje, ne zaslužuju da igraju pred punim tribinama,ološi.

Taras

17.10.2019. 22:47

Sta reci za Tomiča,, ma gonite tog čovjeka daleko od Zvezde,, 17-2 u produzetku za 5 min to moze samo Tomic,,, čovjek u pripremama uigrava jedno kad počne sezona on radi i trazi nesto drugo,,

Sima

17.10.2019. 22:47

Šteta, malo je falilo, ali se vidi da CZ ima kvalitet za LŠ. Ima još dosta da se igra i mislim da smo blizu među osam, nego bilo koji put do sada. Ipak je odgovornost igrati u eliti.

Glamoc

17.10.2019. 22:49

Vidjeli smo da domaci igraci nose igru.Beron van forme a Tomic pravi zadnju akciju za njega umjesto za Ognjena ili Stratosa.

Debakl Partizana u Moskvi, -42

18.10.2019. 13:09

@Baneton - Nov 15, 2013 - Košarkaši Partizana NIS doživeli su težak poraz u petom kolu Evrolige, CSKA je slavio sa 88:46. Toliko.

Nikos

17.10.2019. 23:52

Inace mrzim kad citam komentare poslije utakmice pa su svi treneri ali veceras ne mogu da vjerujem da Odzo ima minutažu ovaku...lik ne zna osnove košarke ali nije on kriv trener ga drzi u bitnim trenutcima na parketu.Ni sam ne znam kako smo izvukli produžetak, a onda gospodin Tomic pocne produzetak sa 4 plejmejkera i jednim bek šuterom

Muki

17.10.2019. 23:56

Nikako ne mogu da razumem rezon da pri neresenom rezultatu desetak sekundi pre kraja sutiras za tri poena umesto da ides na kos za sigurna dva poena i pobedu. Posle branis sut za tri poena jer i da primis dva poena produzetak je zagarantovan.

Muki

17.10.2019. 23:56

Nikako ne mogu da razumem rezon da pri neresenom rezultatu desetak sekundi pre kraja sutiras za tri poena umesto da ides na kos za sigurna dva poena i pobedu. Posle branis sut za tri poena jer i da primis dva poena produzetak je zagarantovan.

TADIJA ZEMUN

18.10.2019. 00:05

kada ce da oteraju ovu ljudsku kreaturu,koja umislja da je trener,i sve garave koji su dovedeni kao velika"pojacanja" ove godine( na zahtev naseg nazovi"trenera") sa sve ODZOM (drvetom koje hoda)vratiti Ristica i pouzdati se u nase snage od prosle godine(koje vidimo da donose prevagu cim udju na teren)....TOMICA NAJURITI STO PRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rade šestić

18.10.2019. 00:43

da li je moguće da niko u zvezdie vidi da tomić nema pojma ,tako ni odzo i ćelavko

Svetlana

18.10.2019. 06:52

uh što je dobar ovaj Čović. Samo napred Čoviću..Baš mala razlika. Makabi se jedva provukao ha,ha,ha

duplakruna.rs

18.10.2019. 07:16

Nakupovali tolike crnce a ostavili Tomica??Zvezda igra mucno,bez ideje

Професор 0.6

18.10.2019. 09:14

Браво пантери! Одиграли сте продужетак за анале!