ОБРАДОВИЋ РАЗОЧАРАН: Постигли смо бедних 56 поена

Бета

10. 10. 2019. у 21:37

ОБРАДОВИЋ РАЗОЧАРАН: Постигли смо бедних 56 поена
Ушао сам у свлачионицу први пут да нисам имао ниједну реч изговорену према екипи, каже Жељко Обрадовић

Тренер кошаркаша Фенерабахчеа Жељко Обрадовић рекао је да је Звезда у данашњој победи показала да је квалитетна и оценио је да српски клуб има квалитет да буде међу осам најбољих у Евролиги.

"То је различита екипа од прошле године. Довели су искусне играче, знају да играју. Одлично је Томић тактички припремио утакмицу. Јесте да смо играли слабо, али је Звезда заслужено победила. Не из куртоазије, Звезда има тим који може да се бори за улаз међу осам. Много је тешко, сви желе у Топ8. Звезда има квалитет за то", рекао је Обрадовић новинарима после утакмице у Београду.

Црвена звезда је победила Фенербахче са 68:56 у другом колу Евролиге.

Упитан да ли га је изненадила Црвена звезда, одговорио је: "Поштено да вам кажем, много више од Звезде ме је изненадио мој тим".

"Треба да увидим грешке које сигурно постоје. Ушао сам у свлачионицу први пут да нисам имао ниједну реч изговорену према екипи. Немам речи, тако сам се осећао. Полазим од себе, највећа одговорност је моја, морам да видим зашто смо играли овако и постигли за мене бедних 56 поена", казао је Обрадовић.

Незадовољан је тренутном ситуацији у својој екипи.

"Имали смо изузетно лош припремни период, много играча по репрезентацијама који су се вратили касно и почели смо да играмо утакмице без тренинга. Не могу да се жалим на њихову жељу, радимо коректно. Срећа и добра околност су у томе што је тек почетак сезоне. Вечерас није била реална слика", рекао је тренер турског клуба.

Тиму Фенербахчеа је прикључен српски центар Владимир Штимац, који је тренирао са турским клубом током лета јер није био под уговором.

"Штимац је тренирао са нама. То добро дође играчима који немају уговор, добро дође и нама. О оваквој ситуацији нисам могао да сањам, да ћу поново имати проблема са Веселим и Ловерњом. Штимац је био са нама, у тренингу и било је логично да се узме. Изванредан је момак који заслужује свако моје поштовање. Жао ми је што није играо добро, али је он човек попут мене, који ће увек да крене од себе", истакао је Обрадовић.

Он је претпрошле сезоне био љут након утакмице са Звездом у Београду, после које је рекао да више нема пријатеља у том клубу.

"Одмах су ме људи из Звезде звали, никакав проблем немамо. Могу и да кажем да су нам односи одлични, почев од Небојше Човића, тренера Милана Томића, мог бившег играча Миленка Топића, овог човека овде (портпарола) који ми је био гост у Истанбулу, Небојше Илића. Немамо никакав проблем", рекао је Обрадовић.

Упитан је за коментар о репрезентацији Србије, која је летос била пета на Светском првенству у Кини.

"Имали сте толико паметних људи, коментара, да је то чудо. Толико сте се наслушали бивших играча и тренера, а нек ми један од вас каже да ли је неко од њих нешто конкретно рекао. Један који је нападао играче или тренера, да ли је било шта конкретно рекао, осим оног стандардног да мора да је био неки проблем између њих", рекао је српски тренер.

"Могу само да захвалим свима, Александру Ђорђевићу који је пет и по година изванредно радио посао, играчима што су били цело лето заједно и давали све од себе. Немамо боље, можда неки млађи да се прикључи, да се спреме за Олимпијске игре и сигуран сам да ће направити добар резултат", додао је Жељко Обрадовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације