СРПСКИ Виртус је и после другог кола Еврокупа на врху табеле групе А, с најбољим поен-количником у односу на све остале учеснике. Екипа Александра Ђорђевића је савладала Макаби Ришон - 96:77 и тако уписала тек другу победу у историји овог такмичења на домаћем терену.

Милош Теодосић је одиграо први меч у другом по рангу европском надметању још од сезоне 2006-2007, када је бранио боје ФМП, а Стефан Марковић је постао први играч у Еврокупу који је остварио 500 асистенција.

- Еврокуп је јако такмичење и зато је прва победа код куће веома битна - рекао је тренер клуба из Болоње Александар Ђорђевић. - Морамо да наставимо да радимо, тек је почетак сезоне. Рекао сам мојим играчима да увек морамо да имамо поштовање, и према противнику и према самој игри. Треба да проналазимо најједноставнија решења и да никад не престанемо да се играмо кошарке.

Против израелског тима наши искусни играчи су били међу најзаслужнијима за тријумф. Марковић је за 29 минута остварио учинак од 15 поена (3-3 за два, 6-3 за три), четири успешна додавања и три скока. Ушао је у игру са 499 асистенција, а завршио је меч са 503. Далеко иза њега је остао Димитриј Хвостов, кошаркаш Зенита, са 404.

Милош Теодосић је повратак у Еврокуп, после више од деценије играња у Евролиги и НБА, обележио са 11 поена, четири успешна додавања и три скока. Трећи наш играч у Виртусу Стефан Николић није имао учинак за минут и по на терену. Ово је за Виртус тек друго учешће у Еврокупу, претходно је било током сезоне 2003-2004, када су само једном победили код куће и то Телеком Бон - 98:73.

Још један српски кошаркаш се у истој групи А радовао победи, и то после одличне партије. У питању је Дејан Тодоровић, који је у тријумфу Андоре против Улма - 97:78, учествовао са 15 поена (2-2 за два, 4-3 за три), пет асистенција и три скока за 20 минута. Његов саиграч, Дејан Мусли није улазио у игру. Пораз је уписао Марко Симоновић у дресу Цедевита-Олимпије. Уникс је славио 80:67, а наш играч је имао 13 поена и пет ухваћених лопти.

ПАРТИЗАН САМ НА ВРХУ

САМО шест тимова је остало непоражено после два кола, а један од њих је београдски Партизан. Последњи сусрет групе Б између Лиможа и Ритаса завршен је првом победом Француза 82:61. Црно-бели су, тако, остали усамљени на врху. Иза њих четири екипе (Лимож, Локомотива, Тофаш, Ритас) имају половичан учинак 1-1, док је на зачељу Венеција са два пораза.