УПРКОС ПАДУ НА НОВОЈ ФИБА РАНГ-ЛИСТИ: Србија остаје у првом шеширу на жребу за квалификациони олимпијски турнир

В. П.

четвртак, 19. 09. 2019. у 21:30

УПРКОС ПАДУ НА НОВОЈ ФИБА РАНГ-ЛИСТИ: Србија остаје у првом шеширу на жребу за квалификациони олимпијски турнир

Кошаркаше чека борба за олимпијску визу Фото Н. Параушић

СП у Кини спустило је Србију два места ниже на новој ФИБА "ренкинг" листи, али је шеста позиција и даље највиша међу учесницима квалификационих олимпијских турнира

СВЕТСКО првенство у Кини спустило је Србију два места ниже на новој ФИБА "ренкинг" листи, али је шеста позиција и даље највиша међу учесницима квалификационих олимпијских турнира, који ће бити одиграни од 23. до 28. јуна наредне године.

Сходно томе, наша репрезентација требало би да се нађе у првом "шеширу" жреба који ће 24 тима поделити у четири групе (само победници ваде визу за ОИ у Токију). Уколико ФИБА остане доследна формирању "шешира" по ранг-листи, у првом би уз нашу селекцију били Грчка, Литванија и Русија, у другом Чешка, Бразил, Италија и Пољска, у трећем Хрватска, Турска, Словенија и Порторико.

Групи од 16 најбољих тимова на Мундобаскету који нису обезбедили учешће на ОИ, ФИБА је додала још осам екипа са четири континента и комплетирала списак учесника квалификација за Токио: Ангола, Бразил, Канада, Кина, Хрватска, Чешка, Немачка, Грчка, Италија, Јужна Кореја, Литванија, Мексико, Нови Зеланд, Пољска, Порторико, Русија, Сенегал, Србија, Словенија, Тунис, Турска, Уругвај и Венецуела.

Председник КСС Предраг Даниловић најавио је кандидатуру Србије за домаћина једног од четири квалификациона турнира. Међутим, питање је какве су нам шансе имајући у виду да смо добили организацију пред ОИ у Рију 2016. ФИБА је саопштила да ће ускоро почети такмичење за домаћине турнира, од европских земаља кандидатуру су већ најавиле и Италија и Грчка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације