БЈЕЛИЦА ИСКРЕН ПОСЛЕ МЕЧА СА АМЕРИКАНЦИМА: Нисмо свесни шта смо пропустили (ВИДЕО)

М.Поповић/В.Прерадовић

четвртак, 12. 09. 2019. у 17:44

БЈЕЛИЦА ИСКРЕН ПОСЛЕ МЕЧА СА АМЕРИКАНЦИМА: Нисмо свесни шта смо пропустили (ВИДЕО)

Немања Бјелица Фото: ФИБА

Надам се да смо се на неки начин искупили. Остаје нам још једна утакмица, да завршимо такмичење. Надам се само да ћемо да извучемо поуку - каже Бјелица

НЕМАЊА Бјелица отворио је душу после болног четвртфиналног пораза од Аргентине, крајње искрен био је и после тријумфа над Американцима у првој утакмици за пласман на Светском првенству у Кини.


- Звучи чудно, али стварно велика победа за нас. Добили смо Американце. Стварно је тешко играти овакве мечеве. Гледаш друге екипе, могли смо то да будемо ми. Враћаш филм, где смо грешили, шта смо могли боље. Али, ово је велика победа. Надам се да смо се на неки начин искупили. Остаје нам још једна утакмица, да завршимо такмичење. Надам се само да ћемо да извучемо поуку.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђорђевић о победи, изјави о Американцима, Богдановићу, Аргентинцима...


Пренео је и о чему су дискутовали после меча са Аргентином.


- Нисмо ништа урадили лоше. Баш смо о томе причали, имали смо слободан дан. Барем да смо се зезали, да смо излазили и дивљали. Не, били смо нормални. Али, дешава се. Онај пораз је стварно био болан. Ја нисам играо две године, пропустио сам репрезентативне акције и сада сам се вратио пун ентузијазма. Веровао сам да можемо да направимо велики резултат. Али, добили смо шамар од Аргентинаца. Главу горе. Остала нам је још једна утакмица.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мицић: Ова победа је за све нас, научили смо из пораза


Једну ће, сасвим извесно, памтити до краја живота.


- Нисмо ни свесни шта смо пропустили. Вероватно за пет-десет година бићемо свесни шта смо могли да урадимо. Али, добро, само да извучемо поуку. Имамо лепу будућност пред нама. Имали смо лаке утакмице против Филипина и Анголе, а онда смо добили Италијане убедљиво, а мучили смо се све време. Ма, да се не враћам на то шта је било. Шпанци су играли лоше, а ево их у полуфиналу. Нико није знао податак да од 1996. нису играли у полуфиналу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Богдановић: Не добија се Америка сваки дан (ВИДЕО)


Признаје да је притисак био претежак за њих на овом Светском првенству.


- Превише смо изгорели у жељи да направимо нешто велико. Победа над Америком јесте важна, али биће тешко када се вратимо у клубове, када будемо слетели на аеродром у Београду. Борили смо се, морам да похвалим играче.


САД НАМ ЈЕ ЈОШ ТЕЖЕ

Владимир Лучић:

- УТАКМИЦА без резултатског значаја, али после свега што се десило хтели смо на прави начин да завршимо такмичење. Сви смо очекивали да ћемо играти са Америком на самом крају такмичења, а не у овој фази. После ове победе нам је можда још теже, али шта је ту је. Имамо још једну утакмицу на овом Светском првенству.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Zoki

12.09.2019. 20:01

djordjevicu daj ostavku .Dajte Pesica za trenera koji zna sta treba i kako treba u vaznim utakmicima da se odigra bree.

Реално

13.09.2019. 12:33

@Zoki - Зоки: Каква оставка? Па управо смо скупо платили његово и њихово школовање! Сувише су они добри да би поновили грешке!