Српски кошаркаш Василије Мицић рекао је да је срећан због победе против САД и истакао да је његова екипа научила доста из пораза и да је данас одиграла добар меч.

- Срећни смо што смо победили... Изгубили смо тежак меч против Аргентине и ова победа је за све нас. Стварно смо дали све од себе. Најважније је у животу учити из пораза, мислим да смо ми научили и да смо одиграли добро - рекао је Мицић за Радио-телевизију Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Богдановић: Не добија се Америка сваки дан (ВИДЕО)

Кошаркашки Србије победили су данас САД са 94:89 у разигравању од петог до осмог места.

- Они су ушли демотивисано у меч. Вероватно су и они били индиспонирани због пораза, вероватно су и они очекивали да играју финале са нама... Добро смо контролисали друго полувреме када смо очекивали њихов повратак, те смо меч привели крају како треба - рекао је Мицић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАО ЈЕ ДРИМ ТИМ: Србија остварила утешну победу над Америком

Мицић је потом на конференцији за новинаре казао да Американци евидентно нису били потпуно спремни за меч.

- Дошли су овде са великим очекивањима, али то је све нормално за наш посао - некад победиш, некад изгубиш. Ми смо извукли поуке из претходне утакмице и мислим да смо данас били спремнији од САД.

- Пре турнира су многи мислили да ће се ове две екипе састати у финалу, што је по квалитету било и реално да се деси. Нажалост, нисмо одиграли најбоље против Аргентине... Срећан сам што смо показали реакцију. Заслужили смо да победимо - додао је српски плејмејкер.