СВЕЧАНОМ церемонијом у ДКЦ "Мајдан" отворена је званично пета сезона Покрета за женску кошарку, на чијем челу је Марина Маљковић. Селектор женске кошаркашке репрезентације је поздравила девојчице и пожелела им још једну успешну годину, у којој ће тренирање као и раније бити бесплатно.

- После наше бронзе, у Београду, желим да се број девојчица дуплира - јасно је поручила Маљковићева, која је на окупљање стигла са комплетном екипом коју тренира Шангај Баошана. - До сада је прошло скоро две хиљаде, сад идемо на четири хиљаде.

Играчице из Кине су деци улепшале нови почетак.

- Ми ћемо девојчицама дати могућност да тренирају бесплатно и да на тај начин стекну основно знање, које ће им значити у даљем развоју. И ове године желимо да радимо на масовности, да отворимо што већи број локација како у Београду, тако и широм Србије, али исто тако и да оним најталентованијим дамо могућност да се кроз тренинге у Покрету развијају у правом смеру. Добро знате да девојчице имају лекарске прегледе. Бавимо се њховом школом, психологијом спорта...

Маљковићева је захвалила општини Савски венац и "Мајдану" на подршци.

- Сигурна сам да ћемо и у новој сезони имати много девојчица на овој локацији, као што је то био случај и у претходне три сезоне. Бесплатне школе кошарке почињу редовно да раде од следећег викенда. Поред стандардних локација, од овог септембра радићемо и у спортском центру "Жарково" у Жаркову, а потрудићемо се да Покрет проширимо и у другим градовима у Србији. Драго ми је да ће и девојчице из Новог Пазара добити прилику да уче кошарку на бесплатним часовима Покрета Марина Маљковић, јер и тамо почињемо да радимо захваљујући "Златиборцу".

Ирена Вујовић, председница Градске општине Савски венац, је захвалила Марини Маљковић што својим радом доприноси развоју женског спорта у Србији и подстиче девојчице да тренирају кошарку.

- Кроз бесплатну школу кошарке Покрета "Марина Маљковић" у протекле три године прошло је преко 300 девојчица само са територије општине Савски венац, док је тај број на нивоу града Београда знатно већи. Овај програм доприноси да база женске кошарке буде још већа и зато ћемо као општина наставити да га подржавамо и у наредном периоду - закључила је Вујовићева.