СРПСКИ баксеташи су освајање европског злата прославили и у "Кући кошарке" у Београду. Нашу екипу на шампионату "три на три" у Дебрецину чинили су Душан Домовић Булут, Марко Савић, Данило Мијатовић и Дејан Мајсторовић, који је проглашен за МВП турнира.

Момци из Србије су после веома добре групне фазе у елиминационим борбама савладали Украјину и Литванију, а потом Француску у мечу за златно одличје (21:18).

- Одиграли смо сјајно цео турнир. Већ у групи смо показали да смо дошли по златну медаљу - истакао је Мајсторовић. - Полуфинале и финале су били веома неизвесни, али смо на крају показали карактер и победнички менталитет. Заслужено смо освојили титулу.

Овај резултат добија још већи значај с обзиром на то да су Мајсторовић и другари успели да одбране трон, који су освојили пре годину дана у Букурешту.

- Свака репрезентација против нас нема шта да изгуби и сви желе да нас победе. Успевамо да одбијемо њихове налете и да сваке године донесемо медаљу кући. Нема лепше ствари од играња за репрезентацију, увек смо највише мотивисани кад бранимо боје наше земље. Конкуренције увек има, али засад српски баскеташи доминирају у свету - закључио је Мајсторовић.