Капитен кошаркаша Партизана Новица Величковић рекао је да се нада успешној сезони, посебно што ове године, како сматра, црно-бели имају талентованији тим.

- Крећемо мало другачије, крећемо у другом тренажном центру, све су то лепе ствари. Окупљали смо се до пре неки дан, упознавали са тренеровим замислима... Сад креће још јаче, да спреми дочекамо старт сезоне - рекао је Величковић новинарима на отвореном тренингу.

Величковић је истакао да је најважније да играчи током сезоне буду здрави.

- Причати о томе шта ти је циљ, а играш у Партизану... Сваке године се понављам. Циљ је да само максимум, па докле нас то одведе. Доста је нових играча, требаће времена да се они упознају са величином клуба. Никад се нисам бавио прогнозама, али да смо доста талентованији ове године - јесмо. Надам се успешној сезони - рекао је он и додао да тим током сезоне треба да диже форму.

- Мислим да можемо доста. Треба да растемо кроз сезону. Не треба да играмо најбољи кошарку у октобру, новембру... Него да растемо из месеца у месец и да напредујемо као екипа, да хемија која треба да буде основ свега буде на врхунском нивоу. Далеко су фебруар, март....

Црно-бели су у односу на претходну сезону знатно променили састав са чак седам нових играча.

- Упознајемо се. Нису без разлога у Партизану. Ја само желим да покажу оно најбоље што имају и да играју што боље могу - рекао је он.

Крилни кошаркаш, који ће у октобру напунити 33 године, рекао је да се физички добро осећа.

- Добро се осећам. Лето сам провео са породицом. Трудио сам се да се не угојим - рекао је Величковић који је упитан да је његов наступ ове сезоне довођен у питање.

- Нисам млађи, да могу да се враћам после сваке сезоне уназад било би "страва". Увек покушавам да размишљам рационално и да видим колико могу. Мислим да могу још да понудим. Има доста младих играча који се први пут сусрећу са притиском у Партизану, а у тим неким стварима могу да будем од помоћи. Наравно и на терену. Вуче ме још увек - закључио је Величковић.