Кошаркашки клуб Црвена звезда представио је данас тројицу нових играча - Џејмса Гиста, Дерика и Лоренцо Брауна.

"Узбуђен сам што сам овде. Познајем традицију клуба и срећан сам што сам у Београду и што ћу носити дрес Црвене звезде. Спреман сам да радим вредно и једва чекам наредну сезону", рекао је Гист на представљању на Малом Калемегдану.

Гист је претходних седам година играо у Панатинаикосу, а у новом клубу носиће дрес са бројем 15.

"Разлог зашто сам дошао је шанса да играм на највишем нивоу у Европи. Играм кошарку не само да бих играо и забављао се, већ и да освајам трофеје. То је разлог зашто сам овде", рекао је Гист.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђентиле стиже код Ђорђевића у Виртус

Новинаре је занимало и шта очекује од утакмица са Партизаном чији је некада био члан.

"Био сам у различитим ситуацијама откако сам почео да играм кошарку и имао сам прилику да играм велике дербије. За Мериленд, па Фенербахче против Галатасараја, па Олимпијакос против Панатинаикоса. Сада ћу играти за Звезду у највећем српском дербију. Ипак, нису то утакмице са којима се нисам суочавао", рекао је Гист.

И Дерик Браун је навео да је срећан што ће, како је рекао, играти за тим велике традиције.

"Узбуђен сам и што ћу играти за сјајне навијаче, играо сам против њих, а сада сам на истој страни са њима и срећан сам због тога. Овде сам због традиције клуба и навијача. То су најбољи навијачи које сам видео", рекао је Браун.

Браун није играо прошле сезоне, па је новинаре занимало у каквој је форми.

"Нисам играо претходне сезоне, али мислим да знамо из сезона пре тога шта могу на терену. Нисам играо прошле сезоне, али видеће ускоро колико сам спреман", рекао је Браун који ће носити дрес са бројем 1.

Лоренцо Браун, власник НБА прстена са Торонтом, први пут ће играти у Европи.

"Гледао сам видео клипове о утакмицама Звезде, навијачима. Једва чекам да почне нова сезона, покушаћемо да освојимо све и томе се унапред радујем", рекао је он.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Цибона раскинула уговор с Милером

"Разлог зашто сам овде јесте могућност наступања на највишем нивоу и могућност освајања трофеја, покушачемо да их освојимо све", додао је Лоренцо Браун.

Он је признао да не познаје добро европску кошарку.

"Искрено не знам шта тачно да очекујем. Знам да је Црвена звезда члан Евролиге, а то је први ниво испод НБА лиге. Овде сам да побеђујем и трудићу се да то радим", рекао ј нови плејмејкер Црвене звезде.