Крстић директор млађих селекција репрезентације Србије

Тањуг

четвртак, 22. 08. 2019. у 18:30

Крстић директор млађих селекција репрезентације Србије

Ненад Крстић и Александар Ђорђевић фото: Н. Параушић

Освајач сребрних медаља на СП 2014. и ЕП 2009. године, у тим КСС донеће искуство стечено током сјајне каријере у којој је прошао пут од Машинца, преко Партизана до НБА лиге
Дугогодишсњи кошаркашки репрезентативац Србије и бивши капитен Ненад Крстић именован је за директора млађих репрезентативних селекција, саопштио је Кошаркашки савез Србије (КСС).

Како се наводи, освајач сребрних медаља на Светском првенству 2014. и Европском првенству 2009. године, у тим КСС донеће искуство стечено током сјајне каријере у којој је прошао пут од Машинца, преко Партизана до НБА лиге, потом и још два велика европска клуба ЦСКА и Ефеса.

Додаје се да ће од подједнаке важности бити и многобројни контакти које Крстић има широм планете, пре свега у НБА лиги.

- Некадашњи репрезентативац свестан је специфичности позиције на којој се налази, односно чињенице да се у млађим селекцијама успех мери не само медаљама, већ далеко више бројем играча у селекцији који стасају за сениорски тим. Био је сведок и бројних успеха својих саиграча попут генерација Теодосића, Радуљице, Мачвана… У КСС долази са израженом жељом да и на организационим позицијама буде успешан као и током играчке каријере - наводи се у саопштењу КСС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Stondisha

23.08.2019. 18:10

Bolje da su imenovali @serbianhoops za direktora mlađih reprezentativnih selekcija. Za razliku od Krstić, on poznaje talente iz dijaspore.