Кошаркаши Србије добили име последњег ривала у квалификацијама за Евопско првенство

Бета

четвртак, 22. 08. 2019. у 13:53

Кошаркаши Србије добили име последњег ривала у квалификацијама за Евопско првенство

Фото: Н.Параушић

Кошаркашка репрезентација Србије поред Грузије и Финске у Групи Е квалификација за Европско првенство 2021. године играће и против Швајцарске, објављено је данас на сајту Кошаркашког савеза (КСС)

Кошаркашка репрезентација Србије поред Грузије и Финске у Групи Е квалификација за Европско првенство 2021. године играће и против Швајцарске, објављено је данас на сајту Кошаркашког савеза (КСС).

Швајцарци су тријумфовали у групи предквалификација у којој су били још Исланд и Португал, пошто су у последњем колу у среду увече успели да победе Исланђане са више од 20 поена разлике – 109:85, колико им је било потребно да заузму прво место у групи у којој су све три екипе на крају имале скор од две победе и два пораза, па је одлучивала кош разлика.

Квалификација за ЕП 2021, које ће се играти кроз три прозора, од 17. до 25. фебруара, односно од 23. новембра до 1. децембра 2020. и од 15. до 23. фебрура 2021.

Поред Швајцарске кроз претквалификације домогле су се и Данска, Велика Британија и Румунија.

Домаћини Европског првенства 2021. године биће Чешка, Грузија, Немачка и Италија.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације