Кошаркашки клуб Виртус из Болоње саопштио је да њихов играч Милош Теодосић неће играти за репрезентацију Србије на предстојећем Светском првенству у Кини.


У саопштењу се наводи и да је селектор репрезентације Србије и тренер Виртуса Александар Ђорђевић данас обавестио српску јавност о стању повреде капитена, рекавши да ће плејмејкер 99 одсто пропустити СП.

Извршни директор Виртуса Лука Баралди захвалио се Кошаркашком савезу Србије на сталној комуникацији коју су имали.

- Желео бих да се захвалим председнику Даниловићу, тренеру Ђорђевићу и професору Радовановићу на њиховој осетљивости и спремности. Знамо добро шта Милош представља у Србији и у репрезентацији, и због тога нам је веома жао што није у Кини, али здравље и опоравак играча је увек на првом месту, и то ћемо учинити и ми - рекао је Баралди.

Прочитајте још Ђорђевић: Постоје идеје за померање играча, Бјелица може и на позицији три

Додаје се да ће Теодосић остати у Европи како би даље лечио повреду задобијену 10. августа на мечу против Литваније у београдској Штарк арени.

- Теодосић ће наредних дана бити у Болоњи на располагању стручном штабу и медицинском тиму Виртуса, истовремено настављајући терапије у тамошњем Изокинетичком центру. Имамо бројне случајеве повређених врхунских играча, потребна нам је велика пажња због све оптерећенијег календара. Превише је повреда и велики играчи морају бити заштићени, јер су они главни глумци представе - истиче се у саопштењу Виртуса.

Прочитајте још Тео не иде у Кину

Кошаркаши Србије у уторак су отпутовали у Кину, где ће пре почетка СП имати још три провере, а ривали ће им бити Италија, Француска и Нови Зеланд.