ТРОФЕЈ Акрополис купа није преноћио у Атини. Српски кошаркаши покварили су Грцима планирану прославу, нанели им први пораз у припремним утакмицама за Светско првенство (80:85), укрцали пехар у авион и вратили се у Београд како би се припремили за пут у Кину.


Међу путницима неће бити Милош Теодосић, који остаје у Београду на терапијама због повређеног стопала. Рок за пријаву коначног састава је 48 сати пре прве утакмице на шампионату, и тренутно је изгледније да се на њему неће наћи капитен и први плејмејкер нашег националног тима.

На пут за Шењанг, где ће "орлови" одиграти још три тест меча, кренуће Владимир Лучић, који је пропустио Акрополис куп због опоравка од ударца у бутни мишић. Са крилним играчем Бајерна, селектор Александар Ђорђевић у Кину води тачно 12 играча. Пратиће се напредак у рехабилитацији Теодосића, али је велика вероватноћа да ће сутрашњих 12 путника представљати Србију на Мундобаскету који се игра од 31. августа до 15. септембра.

Прочитајте још Ђорђевић: Добар турнир за нас, велики пех што се дух ове екипе повредио

То су: Стефан Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Марко Гудурић, Марко Симоновић, Владимир Лучић, Стефан Бирчевић, Немања Бјелица, Никола Јокић, Бобан Марјановић, Мирослав Радуљица и Никола Милутинов.

До прве утакмице у оквиру Д групе у Фошану, 31. августа против Анголе, Србија ће имати три такмичарске провере у Шењангу. Прву 23. августа са Италијом, ривалом у групи којег су декласирали на Акрополис купу, два дана касније са Новим Зеландом, и последњу 27. августа са Француском.

БЈЕЛИЦА: ВИШЕ ДА СЕ ПОШТУЈЕМО
БЕЗ Николе Јокића, са десеторицом у саставу, Србија је у последњем мечу Акрополис купа победила Грчку, једног од највећих фаворита на СП у Кини.

- Добро је, али и даље не играмо онако како желимо - каже наш крилни центар Немања Бјелица. - Морамо више да се поштујемо. Када то кажем, мислим на то да поштујемо свачији начин игре. У екипи је много добрих играча, али треба да играмо тимски. Морамо више да комуницирамо.