Кошаркашка репрезентација Србије победила је данас после продужетка Грчку са 85:80, у трећој утакмици на Акрополис купу.

Србија је на турниру у Грчкој, који је припрема за Светско првенство, остварила све три победе, пошто је претходно била боља од Туске и Италије.

- Показали смо квалитет и индивидуално и тактичко знање. Играчи су урадили бољи посао у другом полувремену. У првој четвртини смо још тражили своју игру. У другом делу смо нашли решења, добили смо дубинску игру, што је веома важно против овако агресивне екипе која игра на граници фаула, нарочито на домаћем терену - рекао је Ђорђевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Грчка-Србија 80:85 (продужеци)

Селектор се осврнуо на саму игру, као и на чињеницу да је до победе екипа стигла без повређених Теодосића, Лучића, Милосављевића и Јокића који се вратио у Београд раније.

- Та дубина мора да нам буде оружје. Треба да играмо још храбрије, лопте треба да буду директније, са мање лоб пасова. Поред дубине у нападу, кључ утакмице је била наша дефанзивна транзиција, јер су Грци тим који је до сад највише поена постизао из контранапада. Добро смо трчали, али смо поред тога паметним нападима контолисали њихову нападачку транзицију. Можемо још боље, фале нам неки играчи у ротацији, али без обзира на то,одиграли смо веома добар турнир - завршио је Ђорђевић.

Најефикаснији у победи над Грчком био је Богдан Богдановић са 28 поена, док је 18 постигао Немања Бјелица.