ПЕТА победа на путу ка Kини скупо је коштала Србију. Највећу цену платио је 30-годишњи бек нашег националног тима Драган Милосављевић, који ће због повреде предњих укрштених лигамената левог колена пропустити Светско првенство. Можда и комплетну клупску сезону Уникахе, са којом је овог лета продужио уговор до 2021. године.

Kолено није издржало доскок у 23. минуту прве утакмице „Акрополис купа“ у Атини против Турске. Гаги се по изласку са терена пожалио лекарском тиму да не може да се ослони на ногу, потом је хитно упућен на преглед магнетном резонанцом који је потврдио слутње да се ради о тешкој повреди.

-Повреда лигамената колена захтева интензивне терапије и оперативно лечење, тако да Милосављевић, нажалост, неће моћи да наступа на Светском шампионату – рекао је доктор репрезентације Драган Радовановић.

Малерозни Милосављевић добро зна шта га чека током  опоравка. Идентичну повреду доживео је у дресу Партизана 2014, али се тада радило о десном колену. Паузирао је десет месеци, на терен се вратио у децембру и као рођени ратник одлично одиграо остатак сезоне у АБА лиги – 11 поена и 3,7 скокова по мечу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БЕЗ ГАГИЈА У KИНИ: Повреда Милосављевића потпуно бацила сенку на победу против Турске

Нажалост, изгледно је да ће повреде одредити тим за Светско првенство у Kини уместо селектора Александра Ђорђевића. Тренутно у Атини на располагању има једанаесторицу, једног мање од потребне тимске квоте.

У Београду се од повреде стопала опоравља Милош Теодосић, али су шансе да капитен из ортопедске чизме ускочи у патике сразмерне вероватноћи да неко од аутсајдера подигне Нејсмитов пехар 15. септембра. Ван тима је и Владимир Лучић због лакше повреде бутног мишића, али ће крилни играч нашег националног тима бити на списку путника за Kину.