После нешто више од четири месеца и готово 40 турнира који су одиграни широм Србије, на реду је финални турнир Првенства Србије у баскету 3 на 3.

На Тргу слободе у Новом Саду неке од најбољих светских екипа бориће се за титулу намењену шампиону Србије, коју брани екипа Лимана. Управо Новосађани важе за једне од највећих фаворита, а поред њих учествоваће још једна екипа из Новог Сада. У питању је истоимени тим, који је актуелни светски шампион, предвођен најбољим светским баскеташем Душаном Домовићем Булутом.

Да ће се у нашем граду окупити сам врх светског баскета потврђује и чињеница да ће се за шампионски пехар и слот за мастерс у Дебрецину борити и светски шампион из 2017. године, Земун. Током узбудљиве сезоне, Земунци су у домаћем шампионату освојили три титуле и на тај начин исписали историју српског баскета, као прва екипа која је освојила три турнира за редом.

Наставак сезоне донео је нека изненађења, али и обарање рекорда. После само неколико недеља успех Земуна поновио је тим Армагедон, који долази из Смедеревске Паланке. Баскеташи Армагедона освојили су три турнира током једне недеље, да би до краја сезоне дошли до још три наслова шампиона и тако потврдили учешће у великом финалу.

Поред ових екипа, на терену у "српској Атини" снаге ће одмерити и тимови попут Врбаса и Раље Интергалактик, који се полако пробијају у сам врх светског баскета. Важе за фаворите, али свакако да ће баскеташи Олимпа, Крагујевца, Чукaрице, Брокса, Команде, Новог Београда, Аутокуће Секулића, као и млади репрезентативци Србије, дати све од себе да приреде изненађење и помрсе конце фаворитима.

Финални турнир у Србији важи за један од најквалитетнијих у региону, те нема сумње да нас очекује прави спектакл на Тргу слободе, а осим у мушкој конкуренцији, финале ће се играти и у женској конкуренцији.

Све екипе подељене су у четири групе, а по две првопласиране из сваке групе оствариће пласман у елиминациону фазу. Осим наслова шампиона, као и карте за мастерс у Дебрецину, за шампионску екипу обезбеђена је и новчана награда.

Почетак турнира заказан је за 15.00 часова.