КСС И УНИЦЕФ прикупили преко пет милиона динара за инклузивна игралишта

Novosti online

четвртак, 15. 08. 2019. у 14:26

КСС И УНИЦЕФ прикупили преко пет милиона динара за инклузивна игралишта

Фото: УНИЦЕФ

Уз подршку навијача на мечу са Литванијом рикупљена средства за инклузивна игралишта која ће обезбедити деци различитих типова физичких, сензорних и интелектуалних сметњи у развоју

Дејан Томашевић, генерални секретар КСС је са партнерима из УНИЦЕФ-а, посетио локацију на Ади Циганлији на којој ће се изградити инклузивно игралиште.


Уз подршку навијача који су присуствовали пријатељској утакмици Србија – Литванија, прикупљено је 5.373.964 динара за инклузивна игралишта која ће обезбедити деци различитих типова физичких, сензорних и интелектуалних сметњи у развоју, да имају прилику да се играју и да имају позитивно искуство кроз учење кроз игру.


- Задовољство ми је што имамо овако лојалну публику која је уз подршку кошаркашима дала и допринос за стварање бољих могућности за децу са сметњама у развоју. Дошао сам овде на Аду Циганлију, са УНИЦЕФ-ом како бисмо се срели са директором ЈП Ада Циганлија и како бисмо заједно обишли терен где ће бити изграђено инклузивно игралиште. Нама у Савезу, у управи и играчима, је веома важно да заједно са нашим партнерима стварамо могућности да као друштво кроз спорт и да уз подршку и љубав отворимо могућности за раст и напредак сваког детета- изјавио је Дејан Томашевић данас приликом радне посете.


Директор ЈП Ада Циганлија Роберт Ђукић изразио је задовољство што ће инклузивно игралиште бити баш на Ади Циганлији, омиљеном месту за одмор и рекреацију Београђана.


- Са овако великим и утицајним партнерима, као што су Кошаркашки савез Србије и УНИЦЕФ ми ћемо дати све од себе да се радови заврше брзо, у складу са договореним роковима. ЈП Ада Циганлија много полаже да буде друштвено одговорна и били смо почаствовани када нам се обратио УНИЦЕФ као организација која је лидер у знању о деци. Ада ће добити нов простор који ће бити инклузиван и намењен свој деци. Желим да позовем све посетиоце Аде Циганлије да чувају справе и одговорно се односе према игралишту, јер оно припада свима нама и треба да га сачувамо за садашње и будуће генерациј - изјавио је Роберт Ђукић.


УНИЦЕФ је глобални лидер у спровођењу програма спорт за развој који достиже 10 милииона деце у више од 40 земаља, кроз спортске активности које су спроведене у последњих 5 година.


У Србији постоји јака спортска култура и представља прилику за развој деце. Зато УНИЦЕФ и у Србији, користи снагу спорта за спровођења програмских активности.


- Ми радимо на изградњи инклузивних игралишта на партиципативни начин, уз учешће породица и локланих самоуправа, како би игралишта садржала адекватне справе и реквизите који ће бити приступачни за децу и њихове породица. Сада имамо значајног партнера као што је КСС који ће нам помоћи да заједно градимо друштво које уместо препрека види могућности -изјавила је Весна Савић Ђукић из УНИЦЕФ-а.


Деца са сметњама у развоју и инвалидитетом спадају у најугроженије и најрањивије групе у Србији. Наша помоћ и солидарност са њима, неопходни су да бисмо створили друштво које даје једнаку шансу свој деци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)