ПУСТИМО Американце да играју своју кошарку, ми ћемо своју, па ако се састанемо нека им је Бог у помоћи. Овако је одговорио селектор кошаркаша Александар Ђорђевић, током гостовања на националној ТВ, на причу о отказима у редовима главног фаворита за злато на Светском купу (31. август - 15. септембар).

Његова изјава, која може да се тумачи и као шала, али и као став из кога исијава велико самопоуздање и вера у тим, брзо је долетела и до Америке. Њихови новинари желели су да чују какво мишљење о томе има искусни Грег Поповић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Све бољи лет "Орлова"

- Мораћете да питате Сашу за то - јасан је Поповић. - Ја не обраћам пажњу на такве ствари. Предуго ово радим. Људи ће причати, а ја на то обично не одговарам. Али, Ђорђевић је паклен тренер. Он је велики такмичар, херој у Европи и као играч. Био је фантастичан, а њихов програм је у историји имао много успеха.

Тренер који је током лета убедљиво највише пута чуо "не" од играча кад је у питању учешће на Светском купу, врло добро зна какве квалитете поседује српска репрезентација.

- Имају и сјајан тим, у то нема сумње. Имају дубину и таленат, а радиће паклено. Желе да победе, као и сви остали.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НА БОГДАНОВИМ KРИЛИМА: Kошаркаши Србије у Kаунасу победили Литванију и у другом пријатељском мечу

Већ кад је обављен жреб за Светски куп, многи су пројектовали потенцијално финале Србије - САД. Познато је да ће те две екипе моћи да се састану најраније у полуфиналу, уколико један од та два тима буде другопласирани у групи друге фазе. Ако буду први онда ће им се пут укрстити у мечу за злато. О могућем сусрету са Србијом и изјави нашег селектора причао је и Кемба Вокер, плејмејкер Бостона и узданица америчке селекције.

- То ме потпуно не занима. Искрено, идемо утакмицу по утакмицу. На крају крајева, и једни и други морамо да дођемо до шансе да играмо међусобно. Када дођемо до тога, када се сударимо, онда ћемо да видимо шта имамо. Али, све је то супер. Немам проблем са мало "треш-тока".