ДРУГО велико репрезентативно такмичење у низу Србија ће, највероватније, играти без капитена Милоша Теодосића! Према првим проценама, повреда левог стопала коју је доживео само после 1,48 минута игре у првој четвртини припремног дуела са Литванијом у "Штарк арени", спречиће га да помогне саиграчима у походу на светски врх.

Ипак, иако су прогнозе црне, доктор репрезентације Драган Радовановић је званичну потврду о дужини паузе одложио за неколико дана.

- У питању је обновљена повреда табанске фасције - појаснио је др Радовановић. - Урађен је снимак и започете су интензивне терапије које ће се радити наредних неколико дана. Видећемо како ће стопало да реагују на њих, затим ће бити урађени нови контролни снимци и после тога ћемо моћи прецизније да знамо колико ће Милош морати да паузира.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Медији: Теодосић пропушта Светско првенство

Само да се нико не повреди. То је мото сваке припремне утакмице пред било које такмичење. Нажалост, та жеља није испуњена. Залеђени изрази лица наших кошаркаша и чланова стручног штаба, после дуела са Литванцима јасно су показивали колико их је уплашила повреда стартног плејмејкера, без кога ће сигурно пут ка медаљи бити отежан.

Бол који је осетио у стопалу био је добро познат, јер је исте проблеме са тетивом која повезује прсте и пету, Теодосић имао и раније. Сам је напустио терен, отишао у свлачионицу, потом и на снимање. Иста повреда га је од терена одвојила и у дресу Л. А. Клиперса.

Пре тога и током последње сезоне у редовима ЦСКА, Милош се мучио са истим проблемом. Нешто касније је Тео морао да пропусти Европско првенство у Истанбулу 2017. године због повреде листа. Тада је српски национални тим успео да стигне до сребрне медаље, али је искусни организатор игре много недостајао.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДОКТОР РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ О КАПИТЕНУ: Теодосић неколико дана на терапији, потом контролни снимци

Већ наредне године, на почетку друге НБА сезоне, Милош је после два меча морао на паузу. Разлог је поново било стопало. Пропустио је први део такмичарске године, а онда у фебруару званично завршио мисију у Лос Анђелесу. Одлучио је да узме неколико месеци одмора, да не игра ни за један клуб и да се на најбољи начин спреми за Светски куп.

Иако је све ове године подредио репрезентацији, срећа га још једном није погледала...

ЈОВИЋ, МИЦИЋ, БОГДАНОВИЋ, ГУДУРИЋ...

НА позицији плејмејкера Саша Ђорђевић на располагању, уз капитена, има Стефана Јовића и Василија Мицића. Велика одговорност биће на њима, али у сличној ситуацији је тим био и пред ЕП 2017. године.

На бековским позицијама су ту још Гудурић, Милосављевић и Богдановић, који може да преузме и улогу организатора. То је потврдио на претходним такмичењима, а и у дресу Сакраменто Кингса.