Јовић: Реална слика тек када будемо комплетни

Novosti online

08. 08. 2019. у 12:28

Јовић: Реална слика тек када будемо комплетни

Стефан Јовић Фото: Н. Параушић

Литванци имају одличан тим са много НБА играча. Биће то права провера за нас. Радујемо се томе, јер ћемо моћи да видимо где смо - каже Стефан

Остварила је репрезентација Србије још једну лаку победу на припремама. После Чачка и у Зрењанину су били убедљиви. Плејмејкер “орлова” Стефан Јовић је био задовољан приказаним у мечу са Финском.


- Ако изузмемо ту трећу четвртину где смо се мало опустили, ово остало само држали под контролом. Финци су млада екипа која је без главних звезда дошла да одигра добро. Од Шпанаца су изгубили са само осам разлике, тако да је победа била јако битна уочи меча са Литванијом - каже Јовић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Ђорђевић: Игру морамо да тражимо из одбране, напад ће доћи


Против Литванаца ће играти два меча у размаку од три дана, у Београду и Каунасу.


- Имају одличан састав са много НБА играча. Биће то права провера за нас. Радујемо се томе, јер ћемо моћи да видимо где смо. Публика у Чачку и Зрењанину је била одлична, надам се да ће тако бити и у Београду и да ћемо навијачима на терену вратити за подршку.


Од данас ће Ђорђевић имати све играче на располагању, придружиће се и момци из НБА.


- Недостајали су нам неки играчи. Чекамо да будемо комплетни, да заједно изађемо на терен и да видимо реалну слику што се тиче форме и свега. Надам се да ће тако бити у мечевима са Литванијом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:"ОРЛОВИ" ЗАКУЦАЛИ ФИНЦЕ: Кошаркаши Србије уписали другу победу на припрема за СП


Нагласио је да је највећи проблем био приликом тренирања.


- Имали смо 10,11 или 12 играча на Копаонику и био је проблем са ротацијом како бисмо остварили селекторове замисли. Са тренинзима смо се највише мучили због тога. Остали који нису били у саставу за меч са Финском познају систем, своје улоге и оно што се од њих очекује.


Упитан да ли је спреман за руску зиму у Химкију каже:


- Не размишљам још о клубу. Максимално сам фокусиран на репрезентацију и обавезе које су пред нама - завршава Јовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације