Београђанима припао најјачи баскет турнир у БиХ

Н. ЂУРИЋ

среда, 24. 07. 2019. у 16:31

Београђанима припао најјачи баскет турнир у БиХ

фото: ФБ

У финалу снаге снаге одмерили новосадски и београдски састави, први и једанаести на свету на Фибиној листи. Надметало се 300 кошаркаша из 80 екипа из региона
БЕОГРАДСКА екипа “Раље интергалактика” победник је “Вивиа три на три” турнира у уличној кошарци у Прњавору, у организацији Међународне кошаркашке организације ФИБА са “сателит” статусом, чиме је, уз новчану награду, изборила одлазак на “Челенџер” турнир у Ригу (Латвија), са најбољим европским екипама и наградним фондом од 32.000 долара. “Раља” је у драматичном финалу у продужецима победила “Нови Сад” (17:15), најбоље рангарану екипу на светској ранг-листи “три на три”.

Председник 3x3 Савеза Републике Српске и члан организационог одбора, Љубиша Шикарац, истиче да је овогодишњи турнир у Прњавор био најјачи у БиХ и један од најбољих у региону.

- Круна спектакла у Прњавору свакако је финални меч у којем су снаге одмерили новосадски и београдски састави, први и једанаести на свету на Фибиној листи. Финале је, осим многобројних Прњаворчана, пратило и више од 6.000 људи уживо у преносу на интернету. Иначе, ову десетодневну баскет манифестацију углавном под рефлекторима на Тргу српских бораца пропратило је више од 10.000 посетилаца из Прњавора и околине. Уживали су мајсторијама више од 300 кошаркаша из 80 екипа, из РС, БиХ, Србије, Црне Горе, Словеније, па чак из Белгије и Швајцарске - каже за “Новости” Шикарац.

За МВП турнира проглашен је Вук Обрадовић, из победничког састава, док је победник у шутирању тројки био белгијски кошаркаш Ентони Морис Чада. У закуцавању је најбољи био Марко Милетић из Лакташа, а за најбољег младог кошаркаша проглашен је Стефан Милошевић из Александроваца (Лакташи).

- Моја ласкава титула плод је добре тимске игре. Једино тако смо у финалу и могли надиграти тим светског шампиона “Новог Сада”. На крилима овог успеха идемо у Летонију да остваримо што запаженији резултат - каже Вук Обрадовић, накориснији играч прњаворског “сателит” Челенџер турнира, чија је екипа “Раље”, иначе, 11 на светској ранг листи.

Победнички пехари уручени су најбољима у свим млађим категоријама, а шампионска титула у сениорској лиги РС припала је “Спорт кафеу”, из Старе Тополе (Градишка).

ПРЕСТОНИЦА БАСКЕТА
ГЕНЕРАЛНИ спонзор овогодишњег, 23 по реду, баскет турнира у Прњавору био је овдашњи “Лебурић комерц-Фортуна маркети”, под покровитељством општине, чији челни човек, Дарко Томаш, изражава задовољство да су дани кошарке у Прњавор улепшали лето житељима овог дела Српске.

- Није мала ствар у Прњавор довести најбоље на свету пласиране екипе у било ком спорту, а поготово у кошарци. Уз тај квалитет, турнир је игран на највишем професионално-техничком нивоу, од подлоге, коша, монтажних трибина до семафора. Све ћемо учинити да и наредне године будемо престоница најбољег баскет турнира у БиХ и региону - каже за “Новости” Томаш.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације