СРБИЈА У РЕДУ ФАВОРИТА: У Минхену жреб квалификационих група за ЕП

В. П.

понедељак, 22. 07. 2019. у 09:05

СРБИЈА У РЕДУ ФАВОРИТА: У Минхену жреб квалификационих група за ЕП

Александар Ђорђевић селектор мушке репрезентације

Мушка и женска сениорска кошаркашка репрезентација Србије добиће на данашњем жребу у Минхену противнике у квалификацијама за европске шампионате 2021. године

МУШКА и женска сениорска кошаркашка репрезентација Србије добиће на данашњем жребу у Минхену противнике у квалификацијама за европске шампионате 2021. године.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића смештени су у први шешир са селекцијама Шпаније, Француске и Литваније, које ће бити жребане у групе А, Ц, Е и Г, заједно са екипама из четвртог, петог и осмог шешира. У четвртом су Финска, Немачка, Чешка и Пољска, у петом Грузија, Црна Гора, Белгија и Израел, у осмом Албанија/Белорусија/Данска, Словачка/Kипар/Румунија, Луксембург/тзв. Kосово/Велика Британија, Швајцарска /Португалија/ Исланд. Осми шешир биће комплетиран после утакмица треће рунде предквалификација, које су на програму од 3. до 21. августа.

У квалификацијама учествују 32 земље подељене у осам група по четири тима. Игра се по двокружном систему, по три најбоља тима из сваке групе избориће пласман на Европско првенство 2021.

Изабранице селектора Марине Маљковић такође су у првом шеширу, са репрезентацијама Велике Британије, Белгије, Шведске, Мађарске, Русије, Италије, Словеније и Летоније. У другом су Црна Гора, Белорусија, Турска, Чешка, Украјина, Грчка, Босна и Херцеговина, Словачка и Хрватска, у трећем Литванија, Пољска, Израел, Румунија, Немачка, Холандија, Португалија, Исланд и Швајцарска, у четвртом Естонија, Бугарска, Финска, Северна Македонија, Албанија и Данска.

Француска и Шпанија су као домаћини већ обезбедиле учешће, преостале 33 екипе биће подељене у девет група, од којих ће шест имати по четири тима, док ће три групе имати по три репрезентације. Учешће на ЕП избориће девет првопласираних и пет најбољих другопласираних селекција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације