Јовић: Копаоник је права ствар за нас играче

Бета

четвртак, 18. 07. 2019. у 17:51

Јовић: Копаоник је права ствар за нас играче

Фото: Н.Параушић

Кошаркашки репрезентативац Србије Стефан Јовић рекао је данас да је најважније да екипу заобиђу повреде како би се добро припремила за Светско првенство у Кини и додао да једва чека почетак припрема

Кошаркашки репрезентативац Србије Стефан Јовић рекао је данас да је најважније да екипу заобиђу повреде како би се добро припремила за Светско првенство у Кини и додао да једва чека почетак припрема.

Кошаркашка репрезентација Србије окупила се данас у Београду на почетку припрема за Светско првенство, које се од 31. августа до 15. септембра одржава у Кини. Окупили су се сви играчи осим кошаркаша Денвера Николе Јокића, који долази 2. августа.

"Играње за репрезентацију је за мене нешто што... Увек сам узбуђен и срећан, тако да са нестрпљењем очекујем Копаоник. Није баш да сам љубитељ ових лекарских прегледа, јер су мало досадни, али Копаник је права ствар за нас играче", рекао је Јовић новинарима на окупљању.

Упитан да ли размишља о повреди коју је задобио на прошлом Европском првенству, Јовић је рекао да не размишља и да је потпуно здрав.

"Остаје жал, али ако погледамо из овог угла ту ситуацију која се десила, то је само делић секунде, умор који доведе то тога да ја станем играчу на ногу... Гледам да избришем све те лоше ствари из главе, без обзира што се то нон-стоп вуче кроз причу и медије да су повреде те које нас спутавају да направимо прави искорак, да узмемо то злато. Најбитније је да смо здрави сви, то је оно што увек причам без обзира на све, на тежину првенства, мислим да је најбитније да будемо здрави, да се добро спремимо", рекао је Јовић.

Упитан да ли је Србија други фаворит Светског првенства, Јовић је одговорио уз смех: "Не размишљам о томе, искрено. Не стављајте притисак".

Он је недавно из Бајерна прешао у Химки.

"Пре два или три дана смо ступили у контакт. Први дан смо разговарали о томе која би моја улога била тамо, шта се од мене очекује, тако да ми је пријало интересовање. Врло брзо сам донео одлуку. Имао сам и жељу да одем у Русију, да одиграм годину дана, то је моја идеја била, тако да сам на обострано задовољство завршио у Химкију", навео је Јовић.

МК ГРУПА ДОМАЋИН КОШАРКАШКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ НА КОПАОНИКУ

Компанија МК Група је већ шесте године узастопно омогућила Кошаркашком савезу Србије организацију припрема, овог пута у Хотелу "Гранд" на Копаонику, за Светско првенство у Кини.На конференцији за новинаре уочи припреме кошаркашке репрезентације за Мундобаскет 2019, селектор Александар Ђорђевић је захвалио за вишегодишњу подршку МК Групе.

Директорка корпоративних послова МК Групе Александра Стојановић је рекла да је "МК Група увек ту да подржи спорт и талентоване младе људе који представљају нашу земљу на најлепши могући начин".

Додала је да верује да ће Хотел "Гранд" и овог пута "бити само прва станица успешног похода ка титули светског шампиона".Пратите нас и путем иОС и андроид апликације