КОШАРКАШ Црвене звезде и репрезентативац Огњен Кузмић (29) дефинитивно је на путу потпуног опоравка после саобраћајне несреће у којој је тешко повређен у недељу ујутру надомак Бањалуке. Лекари Ургентног центра КЦ Србије су га данас по подне пробудили из индуковане коме и он се налази у свесном стању.

- Огњен се осећа добро, позитивно реагује на све терапије, а лекарски тим Ургентног центра задовољан је и чињеницом да се повлаче контузионе промене на плућима, изазване саобраћајном несрећом - стоји у саопштењу Црвене звезде.

Дан раније, Кузмићу су хируршком интервенцијом на поломљеној горњој вилици, санирани проблеми са дисањем које је имао услед прелома.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кошаркаши се окупили, Ђорђевић истиче: Медаља је циљ на СП

- Урадили смо нови преглед главе и скенер је показао да нема никаквих компликација - сазнајемо незванично од лекара Ургентног центра. - Кузмић ни непосредно после саобраћајне несреће, у којој је тешко повредио главу, поломио обе вилице и задобио повреде грудног коша, није имао ни крварења у мозгу, нити крварења унутрашњих органа. Његов мозак је још благо отечен, али никаквих компликација нема.

Кузмићу је, испричали су нам незванично у Ургентном центру, данасурађен и снимак плућа, и показало се да је плућна функција кошаркаша, због које је после несреће прикључен на механичку вентилацију, поправљена и сада је готово потпуно нормализована.