Кошаркашки репрезентативац Србије Драган Милосављевић рекао је да екипа неће калкулистати на Светском првенству у Кини, да ће играти пожртвовано и борбено и да су њени циљеви увек највиши.

- Сваке године је циљ медаља, увек имамо највише циљеве. Биће веома тешко, без обзира што сви причају да су се коначно сви играчи одазвали, сигурно да нам и то ствара неки додатни притисак. Али, ми играмо без калкулација, као што је било свих ових година, све ћемо утакмице играти максимално пожртвовно и борбено - рекао је Милосављевић новинарима у Београду.

Кошаркашка репрезентација Србије окупила се у Београду на почетку припрема за Светско првенство, које се од 31. августа до 15. септембра одржава у Кини. Окупили су се сви играчи са списка осим кошаркаша Денвера Николе Јокића, који долази 2. августа.

- Знамо зашто смо ту, имамо лепу атмосферу у екипи, имамо велики квалитет, многи играчи који нису били ранијих година су ту, многи су напредовали, тако да имамо јаку екипу. Али, такмичење је тешко, има много добрих репрезентација и видећемо. Многе ствари су ту битне и фактор среће...

Србија ће на Светском првенству играти у Групи Д, са селекцијама Анголе, Филипина и Италије.

- Неће бити калкулација, свака утакмица ће се играти максимално. И кроз групу ћемо да дижемо форму... Циљеви су највиши па видећемо докле можемо - додао је Милосављевић.

Репрезентативац Милан Мачван захвалио је селектору на позиву, пошто се дуго опорављао од повреде. Рекао је да је здрав и да му је недостајала тимска кошарка.

- Желим прво да захвалим на позиву јер ја овај позив у суштини и нисам заслужио јер нисам играо годину дана. Чињеница је да ће саиграчи и тренери много више мени да помогну у овом неком периоду него ја њима. Осећам се добро, здрав сам, тренирам нормално дужи временски период, али недостаје та тимска кошарка и заиста сам узбуђен што се враћам у нормалан тренажни процес - навео је Мачван.

Центар Бобан Марјановић рекао је да је успео да се одмори после напорне сезоне у НБА лиги.

- Биће тешко, биће узбудљиво. Сваки пут имамо лепе тренутке у репрезентацији, увек је занимљиво, једва чекам.

Упитан да ли ће Србија на турниру имати најјачу центарску линију у историји репрезентације, Марјановић је рекао:

- Не знам да ли смо најјачи, али смо стварно добри. Мени ће сигурно помоћи да постанем бољи играч, радујем се унапред сваком тренингу, дуелима са пријатељима и саиграчима биће супер", додао је он.

Репрезентативац Владимир Лучић рекао је да је рано причати о очекивањима за Светско првенство, већ да очекује да ће екипа добро тренирати на припремама, да остане здрава и да се што боље спреми за припремне утакмице, а затим и за Светско првенство.

Упитан да ли очекује да ће бити на коначном списку, он је одговорио потврдно.

- Даћу све од себе да се припремим што боље. Нисам имао неку предугу паузу, па нисам пуно ни испао из форме, али искористићу максимално овај период на Копаонику пре свега, а после и када почнемо да играмо утакмице - рекао је Лучић.