Српски кошаркашки репрезентативац Марко Симоновић потписао је данас уговор на две сезоне са новофоримираним клубом Цедевита Олимпија.

Симоновић је претходне две сезоне играо за Зенит из Санкт Петербурга. Прошле сезоне је у 15 утакмица у Еврокупу у просеку постизао шест поена, уз 2,6 скока по мечу.

"Осећам се сјајно, пошто добро познајем Љубљану, овде сам играо много пута. Ово је огроман пројекат са великим амбицијама. Наше амбиције се поклапају и срећан сам због тога. О сарадњи сам разговарао са спортским директором Санијем Бечировићем и постигли смо договор на обострано задовољство", рекао је Симоновић за сајт клуба.

Наступао је још за Лавове 063, Ергоном, Остенде, Хемофарм, Будућност, Албу и Ортез,

Он је два пута био шампион АБА лиге са Црвеном звездом за коју је играо у два наврата, између 2012. и 2014. и 2015. и 2017. године, као и две титуле у Суперлиги Србије и три Купа. Док је играо за Будућност, освојио је три шампионске титуле и три Купа.

Са репрезентацијом Србје био је вицешампион света 2014. године и освајач сребрне олимпијске медаље у Рио де Жанеиру 2016.

"Појачали смо екипу веома искусним играчем. Осим играчких квалитета, он ће имати велики утицај и као играч који може да помогне саиграчима. Тражили смо баш такав тип играча и срећан сам што смо успели да договоримо сарадњу. Има богату и успешну каријеру и верујем да ће нам помоћи да остваримо жељене резултате", рекао је тренер Цедевита Олимпије Славен Римац.

Спортски директор Сани Бечировић изразио је задовољство што је искусан играч појачао тим и навео да о његовом квалитету довољно говори то што се са репрезентацијом Србије налази на припремама уочи Светског првенства у Кини.

Нови клуб са седиштем у Љубљани до сада је довео Еда Мурића, Сашу Загорца, Мирка Мулалића и Мартина Крампеља.