ХИЉАДУ навијача Виртуса дочекало је Милоша Теодосића на промоцији у дворани "Порели". Наступио је делиријум када је на терен ушетао српски плејмејкер, којег у Болоњи очигледно доживљавају као месију. Играча који би требало да клуб славне прошлости поведе ка славној будућности.

- Први контакт са тренером Сашом Ђорђевићем био је пре шест месеци - рекао је Тео, који је потписао трогодишњи уговор са двоструким прваком Европе, по речима једног од челника клуба вредан нешто више од пет милиона евра. - У почетку ми је то изгледало као луда идеја, али су потом ствари постајале све конкретније. Убедио ме је причајући ми и пројектима за будућност, амбицији и жељи да се клуб врати на стазе славе из прошлости, коју веома добро познајем.

Славну прошлост обележили су наш ас Предраг Даниловић, такође и Аргентинац Ману Ђинобили.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Итудис најбољи тренер Евролиге

- Једно од мојих првих кошаркашких сећања је прва титула Виртуса у Купу шампиона. Причао сам о томе са Даниловићем, који ми је рекао да је Болоња најбоље место на свету за играње кошарке. Циљ је да Виртус освоји италијанску лигу и да се врати у Евролигу. Због тога сам овде.

Тренер Виртуса и селектор Србије Ђорђевић није присуствовао промоцији у Болоњи, али ће се сутрасрести са Милошем.

- Чека ме окупљање репрезентације за Светско првенство у Кини. Радио сам цело лето, спреман сам и немам никаквих проблема са повредама - поручио је Тео из Болоње.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кошаркаши Србије у четвртак крећу припреме за СП