ИДЕ набоље - општи је утисак лекара који у јединици интензивне неге брину о здравственом стању кошаркаша Црвене звезде и репрезентативца Огњена Кузмића (29), тешко повређеног у саобраћајној несрећи у недељу ујутру надомак Бањалуке, одакле је после указивања хитне медицинске помоћи у тамошњем Клиничком цетру, авионом транспортован у Београд.

И поред значајног побољшања у односу на дан раније, здравствено стање младог Кузмића је, како незванично сазнајемо у Ургентном центру, и даље тешко, заправо како лекари кажу "сложено", због више удружених повреда: главе, прелома обе вилице и озбиљне поврде грудног коша, због које је услед смањене функције плућа кошаркаш после несреће прикључен на механичку вентилацију, односно респиратор.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кузмић боље, стање и даље врло сложено

- Функица плућа је знатно поправљена и Кузмић сада делимично самостално дише - незнанично нам је испричао један од лекара. - То, заправо, значи да га повремено скидамо са апарата за механичку вентилацију, па онда опет прикључујемо на реаспиратор, али се време које самостално дише продужава, а скрађује механичка вентилација.

Млади кошаркаш је још у индукованој коми, у коју је уведен после несреће у Клиничком центру Бањалука да не би трпео велике болове. Лекари су јуче, како незванично сазнајемо, одлучили да у индукованој коми остане бар још данас, док не обаве захват на вилици.

- Кузмић има проблем са дисањем, и данас ће на операцију - речено нам је незванично у Ургентном центру. - Радиће се захват на горњој вилици. То је прилично сложен захват и зато је боље да Кузмић до његовог завршетка буде у индукованој коми.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КУЗМИЋ БИО ЗА ВОЛАНОМ "ПОРШЕА": Истрага несреће у којој су повређени репрезентативац Србије и његов пријатељ

ЗВЕЗДА: ХВАЛА СВИМА НА ПОДРШЦИ

И ЦРВЕНА звезда обавештава јавност да је Кузмићево опште здравствено стање боље у односу на претходни дан, али и даље врло сложено.

- Звезда и овом приликом захваљује свим људима добре воље, клубовима, и свима који и даље исказују велику бригу за здравствено стање и опоравак нашег Огњена Кузмића - пише, између осталог, у саопштењу црвено-белих.