АБА лига ће тражити објашњење од Евролиге о статусу и расподели места у сезони 2020/2021

Бета

понедељак, 15. 07. 2019. у 21:50

АБА лига ће тражити објашњење од Евролиге о статусу и расподели места у сезони 2020/2021
Скупштина АБА лиге одлучила је данас да се обрати Евролиги и затражи детаљно објашњење везано за статус регионалног такмичења и расподеле места од сезоне 2020/2021

Скупштина АБА лиге одлучила је данас да се обрати Евролиги и затражи детаљно објашњење везано за статус регионалног такмичења и расподеле места од сезоне 2020/2021, са циљем да се заштити позиција и статус АБА лиге у Евролиги и Еврокупу.

Таква одлука донета је данас на Скупштини АБА лиге у Бањалуци, после одлуке на последњој Скупштини ЕЦА да АБА лига од 2020. године неће имати гарантовано место у најелитнијем европском такмичењу.

На Скупштини регионалног такмичења извршене су промене у председништву, па је преседавање АБА лигом у предстојећој 2019/2020 сезони преузела Цибона, односно њен директор Домагој Чавловић. Осим ФМП-а и њеног председника Предрага Милојевића, место потпредседника Председништва припало је Морнару и њеном председнику Ђорђију Павићевићу.Клубови АБА лиге су усвојили кораке који ће осигурати избор новог менаџмента у најкраћем року. Скупштина АБА лиге овластила је Председништво да до избора новог менаџмета предузме све кораке у припреми сезоне 2019/2020 у свим такмичењима под окриљем АБА лиге - АБА лига, Друга АБА лига, Супер куп, јуниорска АБА лига.

Скупштина АБА лиге захвалила је Крешимиру Новоселу и Жарку Чабаркапи на сарадњи у протекле четири године, на свему што су урадили на унапређењу и развоју свих такмичења под окриљем АБА лиге и пожелела им срећу у наставку каријере.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације