ЗДРАВСТВЕНОстање кошаркаша Црвене Звезде и репрезентативца Србије Огњена Кузмића (29) и даље је тешко. Од пријема у Ургентни центар Клиничког центра Србије, где је у недељу по подне пребачен авионом из Бањалуке, после тешких повреда главе и плућа задобијених у саобраћајној несрећи, у недељу ујутру око пет сати, у Рамићима, на путу Приједор - Бањалука, није било ни побољшања, нити погоршања општег здравственог стања, потврђено је данас "Новостима" у Ургентном центру.

Млади кошаркаш је и даље у индукованој коми, на апарату за дисање и под сталним лекарским надзором у јединици интензивне неге београдског Ургентног центра.

- Кузмић је у тешком општем здравственом стању, али није животно ургожен - незванично нам је речено у Ургентном центру.- Он је још у Клиничком центру у Бањалуци, где је урађена прва дијагностика и предузете мере лечења, уведен у индуковану кому због великих болова изазваних повредом главе, преломима костију лица, обе вилице и повредама грудног коша.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кузмићев отац за “Новости”: Пратимо ситуацију

У Ургентном центру, незванично сазнајемо, да је најважније то што код Кузмића није било додатних компликација, као што су крварења мозга или унутрашњих органа, које често прате овако тешке повреде.

- Урађена је комплетна дијагностика и предузимају се све мере лечења предвиђене медицинским протоколима - испричао нам је незванично један од лекара УЦ.

У Кузмићево лечење укључено је више специјалиста различитих области, што је и био главни разлог да се он из Бањалуке, после хитне медицинске помоћи, транспортује у Београд. Како нам је незванично речено, лекари планирају да Кузмића ускоро пробуде из индуковане коме, али ће такву одлуку донети конзилијарно.

Истовремено, саопштењем за јавност се огласила и Црвена звезда, у којем се истиче да је Кузмићево стање стабилно, али и даље врло озбиљно.

- После почетна 24 сата, први знаци су охрабрујући. Од пријема у недељу о Кузмићу брине изузетан лекарски тим у Ургентном центру, и Звезда им се и овом приликом захваљује на свему што чине за Огњена од тренутка када је примљен у недељу у болницу у тешком стању.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КУЗМИЋ БИО ЗА ВОЛАНОМ "ПОРШЕА": Истрага несреће у којој су повређени репрезентативац Србије и његов пријатељ

Црвено-бели, даље, додају:

- Звезда ће, схватајући велики интерес јавности и бригу свих добрих људи, наставити да извештава о здравственом стању нашег Огњена Кузмића у складу са информацијама које добијамо од доктора Ургентног центра. Зато још једном молимо све, да поштујући приватност породице Кузмић и тежину ситуације у којој се налази Огњен, информишу јавност о његовом здравственом стању искључиво користећи клупска саопштења.