Екипа Земуна победник је премијерног издања београдског ФИБА 3x3 баскет челинџер турнира који се претходна два дана играо на платоу испред београдске Арене, а који су гледаоци могли да прате и на телевизији “Арена”.


У фантастичном амбијенту, пред препуним трибинима и више од 1000 посетилаца, Земунци су у финалу победили фаворизовану екипу Новог Сада 21:16. Занимљиво је да су Земунци кроз квалификације стигли до титуле шампиона и чека у вредности од 15.000 диолара. За МВП-ија турнира је изабран Душан Домовић-Булут, а треба истаћи да су финалисти изборили учешће на Мастерс турниру у Прагу.


- Турнир је заиста изванредно организован. Ово је свакако манифестација која је недостајала Београду и надам се да ће овај турнир постати традиционалан - рекао је члан победничког тима Никола Вуковић и додао:


- Драго ми је да смо тријумфовали у нашем граду и засита је фантастичан осећај победити Нови Сад, екипу која је сигурно најбоља на свету. За нас је најтеже било првог дана у квалификацијама, које смо прошли уз мало среће, а за овај тријумф велику захвалност дугујемо публици која нас је бодрила - констатовао је Вуковић.


Специјални гости завршних дуела на ФИБА 3x3баскет челинџеру у Београду били су кошаркашки репрезентативци Србије Мирослав Радуљица и Немања Бјелица. За посетиоце је организован сјајан забавни програм и велики број наградних игри, а све је уоптпунио наступ музичке групе ТХЦФ.


- Пријатно сам изненађен како све ово изгледа. Морам да похвалим организаторе који су се заиста потрудили да овај турнир буде на светском нивоу. Мислим да то Београд и Србија заслужују, јер имамо најбоље баскеташе на свету. Уживао сам гледајући утакмице и много ми је драго да сам могао уживо све ово да испратим и на неким начин пружим подршку - рекао је Немања Бјелица.