ИЗВЕШТАЈ ЛЕКАРА О КУЗМИЋУ: Стигле нове информације о стању српског кошаркаша

О.М.

недеља, 14. 07. 2019. у 11:47

ИЗВЕШТАЈ ЛЕКАРА О КУЗМИЋУ: Стигле нове информације о стању српског кошаркаша

Фото Д.Поздеровић

Пацијент се налази на апаратима за механичку вентилацију. Обављена ја сва неопходна иницијална дијагностика и започет терапијски третман - рекао је Ђајић. Огњен стигао у Београд
Огњен Кузмић, кошаркашки репрезентативац Србије, након саобраћајне несреће стављен је на апарате за механичку вентилацију и око 12.30 је хеликоптерским транспортом стигао у Београд, у Ургентни центар Клиничког центра Србије.

Генерални директор УКЦ Републике Српске др Владо Ђајић рекао је да је Кузмић задобио преломе костију лица и вилице, оток мозга, те нагњечење грудног коша.

- Пацијент се налази на апаратима за механичку вентилацију. Обављена ја сва неопходна иницијална дијагностика и започет терапијски третман. Због озбиљности здравственог стања и санирања повреда је транспортован у Ургентни центар Клиничког центра Србије - рекао је Ђајић.


С друге Кузмићев пријатељ Богдан Илић у несрећи је задобио доминатне повреде главе и костију лица.

- Пацијент се налази на апаратима за механичку вентилацију. Остаје на даљем болничком лијечењу и праћењу у Клиници за анестезију и интензивно лечење УКЦ РС. Све даље прогнозе у вези са његовим здравственим стањем су преурањене - рекао је начелника Ургентног центра др Драган Ракановић.

Фото Д.Поздеровић

Фото Д.Поздеровић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)