Плато испред београдске Арене тренутно је претворен у мини кошаркашки терен на коме се вероватно у овом тренутку игра најбољи баскет у Европи и свету.

Belgrade challenger 3x3“ је првог дана апсолутно оправдао очекивања а бројни посетиоци уживали су у врхунском баскету и неизвесним мечевима. Данас следе борбе за највиши пласман.


Четвртфинални сусрети стартују од 18 часова, док је почетак финала заказан за 21:25. Све мечеве „за пласман“ директно ће преносити телевизија Арена спорт. Тим поводом своје утиске о организацији турнира изнео је и први човек ове регионалне медијске куће, иначе медијског покровитеља турнира, Небојша Жугић.


- Када се помене баскет прва асоцијација су ми новобеоградски блокови и терени на којима је стасао велики број врхунских кошаркаша. И сам сам, као дете из блока, периоде школских распуста проводио чекајући сатима да пробацим неколико лопти кроз обруч – истакао је директор Арене.


Спорт који су на најбољи могући начин у Србији промовисали момци из Новог Сада, Марко Савић и Марко Ждеро, односно њихов саиграч и најбољи баскеташ света и освајач светског злата Душан Булут, све више поклоника добија како у Србији, тако и у земљама региона.


- Данас, на Новом Београду присуствујемо једном светском турниру током којег смо видели и тек ћемо у завршним мечевима видети много феноменалних потеза и уживати у врхунском баскету.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Познати четвртфиналисти баскет турнира у Београду


Арена спорт увек ће као друштвено-одговорна компанија подржавати овакве догађаје и све своје професионалне капацитете стављати на располагање организаторима. Имам потребу да се захвалим директору Штарк Арене, такође некада врхунском кошаркашу, Горану Грбовићу на великој помоћи у организацији турнира – рекао је Небојша Жугић који ће на завршној церемонији додела признања уручити пехар најбољем играчу турнира.


Кошарка, односно баскет имају статус култног спорта у нашој земљи. Свима су познате урбане легенде које говоре о томе како су на теренима за баскет својевремено са „момцима из краја“ муку мучили играчи који су касније постајали планетарно познати кошаркаши, међу којима и неколицина наших прослављених репрезентативаца. У програму наредних Олимпијских игра, које се одржавају у Токију, баскет ће званично бити представљен као нови олимпијски спорт.


- Овај турнир је још један у низу доказа да је Србија земља кошарке а у исто време је и сјајна увертира за предстојеће светско првенство у Кини, на коме се са пуним правом надамо најсјајнијем одличју.


Свим учесницима турнира Belgrade challenger 3x3“ желим да честитам на приказаној игри и надам се неизвесним утакмицама у борбама за трофеје – навео је Жугић и додао да овакви турнири додатно подижу рејтинг наше земље у свету:


- Нећу погрешити ако кажем да је овог викенда Београд престоница европске и светске кошарке, а захваљујући организаторима, Штарк Арени, градским и државним органима, послата је посредством преноса на Арени спорт најлепша могућа слике нашег Београда и наше Србије – сигуран је први човек Арене спорт.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Марковић о репрезентацији Србије, доласку у Звезду, баскету...


Турнир међународног карактера са великим бројем учесника, односно екипа није нимало лако организовати. Да би се бројним љубитељима баскета приредио спектакл попут овог који се одржава у Београду неопходна је помоћ институција. На срећу свих заљубљеника у кошарку и баскет, помоћ је стигла са највиших инстанци.


- Овакав један, слободно могу да кажем спектакл не би било могуће организовати без подршке државних институција и челника града Београда. Влада Србије у последњих неколико година много средстава улаже у спорт и на тај начин умногоме доприноси здрављу млађе популације и промоцији спортских вредности које су изузетно битне за индивидуални и колективни развој друштва. Отуда и велики број одличних резултата наших спортиста на бројним домаћим и међународним такмичењима – закључио је Жугић.


Пехаре најбоље пласираним екипама доделиће заменик градоначелника Београда, Горан Весић.


Распоред утакмица:

18.00 1/4 финале
18.25 1/4 финале
18.50 1/4 финале
19.20 1/4 финале
19.50 1/2 финале
20.25 1/2 финале
20.50 Забавни програм
21.25 Финале
Све мечеве директно ће преносити телевизија Арена спорт на свом првом програму.